Verkeersbesluit reserveren parkeerplaats voor deelauto parkeerterrein Lunetten te Naarden

Logo Gooise Meren

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

1. Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

2. Aanleiding verkeersbesluit

Autogroep Fred Janssen biedt deelauto’s aan via MyWheels. MyWheels is te vergelijken met Greenwheels. De autogroep heeft de gemeente Gooise Meren verzocht om voor een deelauto een parkeerplaats te reserveren op het parkeerterrein bij de Lunetten aan de Amersfoortsestraatweg te Naarden.

3. Doelstelling verkeersbesluit

Het verkeersbesluit heeft de volgende doelstelling zoals geformuleerd in de Wegenverkeerswet 1994: Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet Milieubeheer.

4. Overwegingen

Minder autokilometers door bewuste keuzes

Bij een deelauto wordt bewuster een keuze gemaakt om al dan niet gebruik te maken van de auto. Vaak blijkt dat er naast de auto ook andere mogelijkheden zijn om de bestemming te bereiken. Door auto’s te delen neemt het aantal gereden kilometers af. Het delen van auto’s levert daarom een bijdrage aan het verbeteren van het milieu. Dit past bij de doelstellingen van de gemeente Gooise Meren op het terrein van duurzaamheid.

Parkeerdruk neemt af

Door auto’s te delen neemt de noodzaak om een (tweede) auto te bezitten af. Hierdoor neemt de parkeerdruk af ondanks dat één parkeerplaats voor de deelauto wordt gereserveerd.

Gegarandeerd een parkeerplaats

Door een parkeerplaats te reserveren kan door de aanbieder worden gegarandeerd dat de deelauto altijd op een vaste plek beschikbaar is. Ook is er altijd een parkeerplaats beschikbaar als de auto weer terug wordt gebracht. Door het reserveren van een parkeerplaats wordt het gebruik van de deelauto aantrekkelijker gemaakt.

5. Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden. De politie heeft positief geadviseerd.

6. Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van de gemeente Gooise Meren. Tevens worden de direct omwonenden geïnformeerd dat dit verkeersbesluit is genomen en gepubliceerd en dat er een mogelijkheid is om bezwaar te maken.

7. Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om op het parkeerterrein bij de Lunetten aan de Amersfoortsestraatweg te Naarden één parkeerplaats te reserveren voor een deelauto door het plaatsen van bord E4 zoals opgenomen in bijlage I van het Rvv 1990, plus een onderbord met daarop de tekst “deelauto MyWheels”.

Bussum, 24 oktober 2018

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

Dhr. K. Iskender

Adjunct-afdelingshoofd Mens en Omgeving

 

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven