Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 16 oktober 2018, nr. 2376892, tot aanwijzing van een elektronische voorziening in de zin van het Besluit digitale stukken Strafvordering

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 2, eerste lid en artikel 3 van het Besluit digitale stukken strafvordering;

Besluit:

Artikel 1

Als elektronische voorziening als bedoeld in artikel 2, eerste lid, van het Besluit digitale stukken strafvordering wordt aangewezen het webportaal van de Hoge Raad der Nederlanden.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 16 oktober 2018

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

Met dit besluit wordt het webportaal van de Hoge Raad, zoals bedoeld in het Procesreglement Hoge Raad der Nederlanden, aangewezen als elektronische voorziening in de zin van artikel 2, eerste lid van het Besluit digitale stukken strafvordering. Het webportaal voldoet aan de eisen van artikel 3, eerste lid van het Besluit en is ingericht conform nationale en internationale standaarden voor informatiebeveiliging in de zin van artikel 3, tweede lid, van het Besluit. Van het webportaal kan gebruik worden gemaakt conform de eisen die daaraan door het Procesreglement Hoge Raad der Nederlanden worden gesteld.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven