Reparatiebesluit/gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Woongebieden Oost en West, Bergeijk’, volgens artikel 6:19 Algemene wet bestuursrecht (Awb)

Logo Bergeijk

Algemeen

Op 1 maart 2018 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Woongebieden Oost en West, Bergeijk’ vastgesteld. Tegen de vaststelling zijn beroepen ingediend bij de Raad van State. De behandeling van de beroepen moet nog plaatsvinden.

Herstelbesluit 

Artikel 6:19 van de Awb biedt de mogelijkheid om hangende de beroepsprocedure gebreken in het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te herstellen door een reparatiebesluit te nemen. Na de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Woongebieden Oost en West, Bergeijk’ is geconstateerd dat een aantal bestemmingen niet goed zijn opgenomen in het bestemmingsplan. Daarom heeft de gemeenteraad op 27 september 2018 een reparatiebesluit genomen om de fouten te herstellen. Door dit reparatiebesluit is een aantal onderdelen van het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

Inhoud

De gebreken die met het reparatiebesluit worden hersteld hebben betrekking op

  • 1.

    Aanvulling van de woonbestemming voor Hoek ongenummerd;

  • 2.

    Aanpassing van de bedrijfsbestemming van Eykereind 81;

  • 3.

    Herstel van het bouwvlak voor achterliggende bedrijfsbebouwing van Eykereind 68;

  • 4.

    Herstel van de bestemming van het perceel achter Burgemeester Magneestraat 21, kadastraal bekend als BEK00 B 2896;

  • 5.

    Herstel van de bestemming van de woning Broekstraat 46;

  • 6.

    Herstel bijgebouwenregeling voor Hoek 16;

  • 7.

    Herstel bestemming achtertuinen van Bucht 70 – 72;

  • 8.

    Eenduidige benaming van bestemmingsplan.  

Inzage

Het reparatiebesluit en het daarmee gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Woongebieden Oost en West, Bergeijk’ met als identificatienummer NL.IMRO.1724.BPBwgn1073-VAS2 ligt met ingang van donderdag 25 oktober 2018 met bijbehorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van het besluit en het plan moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch (0497-551455) of via de receptie. Het opnieuw gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk: www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen (via ropubliceer, waarbij geen reacties digitaal ingediend kunnen worden) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer. 

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het opnieuw gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan worden verkregen. 

Beroep

Alleen tegen de wijzigingen die door het reparatiebesluit van de raad in het bestemmingsplan ‘Woongebieden Oost en West, Bergeijk’ zijn aangebracht, kunnen belanghebbenden vanaf donderdag 25 oktober 2018 gedurende zes weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.  

Een beroep moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Tevens kan de indiener van een beroep vanaf donderdag 25 oktober 2018 gedurende 6 weken bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen tegen het besluit van de raad. 

Het reparatiebesluit van de raad treedt in werking daags na afloop van genoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening als hierboven genoemd is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.  

De eerder tegen het bestemmingsplan ‘Woongebieden Oost en West, Bergeijk’ ingestelde beroepen hebben volgens artikel 6:19 Awb mede betrekking op het bij het genoemd reparatiebesluit gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven