Vaststelling wijzigingsplan "Wilhelminapark - Horecagelegenheid"

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen het volgende mede.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 23 januari 2018 besloten:

  • 1.

    het wijzigingsplan “Wilhelminapark – Horecagelegenheid” met identificatienummer NL.IMRO.0603.wphorecawilhprk-VA01 vast te stellen;

  • 2.

    het wijzigingsplan en de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage te laten leggen. 

Wijzigingsplan

Het wijzigingsplan is opgesteld teneinde een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Wilhelminapark tot stadspark. Op grond van de wijzigingsbevoegdheid als bedoeld in artikel 8.3 sub c. (bestemming Groen) van het bestemmingsplan “Sion – ’t Haantje, tweede herziening”, is het college van burgemeester en wethouders bevoegd het plan te wijzigen voor het toelaten van maximaal twee horecabedrijven uit categorie 1a zoals opgenomen in de Staart van Horeca-activiteiten, met uitzondering van cafetaria, automatiek en traiteur, en uit categorie 1b, met uitzondering van hotel, pension en logeerhuis.

Met het wijzigingsplan wordt één horecagelegenheid bij recht mogelijk gemaakt en één via een afwijkingsregel, mits niet elders in de bestemming Groen al een horecagelegenheid is of wordt gerealiseerd op basis van dezelfde wijzigingsbevoegdheid.

De maximaal toegestane oppervlakte van de horecagelegenheid bedraagt 250 m² en de maximaal toegestane bouwhoogte bedraagt 8 meter.

Procedure

Het wijzigingsplan en de daaraan ten grondslag liggende stukken liggen met ingang van 2 februari 2018 tot en met donderdag 15 maart 2018 ter inzage bij de publieksbalie in de hal van het stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op maandag en vrijdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp wijzigingsplan kunnen gedurende de beroepstermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vastgestelde wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Beroep schorst de werking van het vaststellingsbesluit niet, dat is wel het geval wanneer tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het vaststellingsbesluit wordt dan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Rijswijk, 1 februari 2018

Burgemeester en wethouders,

de burgemeester, drs. M.J. Bezuijen

de secretaris, drs. M. Middendorp MPC

Naar boven