Ontwerp bestemmingsplan ‘Lopikerpoort’

Logo Lopik

Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat het bestemmingsplan, “Lopikerpoort” op het perceel Lopikerweg oost 66/67 te Lopik in ontwerp ter inzage ligt.

 

B estemmingsplan ‘Lopikerpoort”

Het voorliggende plan voorziet in de verplaatsing van de gereedschappenhandel De Rie Lopikerweg Oost 89/89a naar het perceel Lopikerweg Oost 66/66a en 67.

De bebouwing op het perceel aan de locatie Lopikerweg Oost 66/67 zal worden vernieuwd of gemoderniseerd. Het tuincentrum zal een nieuw onderkomen krijgen. Ook voor de ijzerwarenhandel en het hoveniersbedrijf zal nieuwbouw plaatsvinden.

De beide woningen die beschikken over een burgerwoonbestemming zullen worden gesloopt en zullen worden herbouwd als bedrijfswoningen, geïntegreerd in de nieuwe bedrijfsbebouwing. Deze omvangrijke herinrichting zal leiden tot een betere clustering van bebouwing en functies met dito uitstraling.

 Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt van 24 oktober 2018 tot en met 4 december 2018 voor eenieder ter inzage op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de Afdeling Strategie, Beleid en Projecten. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder ‘Inwoners’ en ‘Bouwen en wonen’ en vervolgens onder ‘Bestemmingsplannen’ en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (kenmerk NL.IMRO.0331.01LpkrwegO66a67-ON01). 

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbestemmingsplan gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik. Voor meer informatie over kunt u tijdens kantooruren, met uitzondering van maandagen, contact opnemen met de heer P. Schrijver, tel: (0348) – 55 99 55. 

 Vervolgprocedure. Na beoordeling van de ontvangen zienswijzen zal een definitief bestemmingsplan worden opgesteld Uiteindelijk zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Overeenkomst

Ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders tevens bekend dat voorafgaand aan de terinzagelegging van het ontwerpbesluit, overeenkomstig artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening een overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Lopik en betrokken partijen. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt voor eenieder ter inzage bij de afdeling Strategie, Beleid en Projecten op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur.

 

Naar boven