Publicatie ontwerpbesluit ex. art. 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo voor het realiseren van een woning en het bouwen van bijgebouwen op de percelen Prins Bernhardlaan 7 en 7a in Baarn

Logo Baarn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 2 februari 2018 tot en met donderdag 15 maart 2018 het ontwerpbesluit ex. artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het realiseren van een woning en het bouwen van bijgebouwen op de percelen Prins Bernhardlaan 7 en 7a in Baarn voor een ieder ter inzage ligt.

De woning die nu op Prins Bernhardlaan 7a staat, zal worden gesloopt. Deze is aangebouwd aan de monumentale woning op Prins Bernhardlaan 7. De te slopen woning maakt geen deel uit van het monument. Er wordt een vrijstaande woning op het perceel Prins Bernhardlaan 7a teruggebouwd. Op het perceel Prins Bernhardlaan 7 wordt 1 bijbehorend bouwwerk vervangen en worden er enkele toegevoegd.

Geldende beheersverordening

Ter plaatse geldt de beheersverordening ‘Prins Hendrikpark’, vastgesteld op 10 juli 2013. De te bebouwen grond ligt binnen het besluitvlak ‘bestaand’ en het besluitsubvlak ‘profiel B’. De woning op het perceel Prins Bernhardlaan 7 heeft daarbij ook besluitsubvlak ‘beeldbepalend pand’. Het totale bouwplan is in strijd met de beheersverordening vanwege de afmetingen van de nieuwbouwwoning en de oppervlakte bijbehorende bouwwerken bij het monument. Afwijken van het bestemmingsplan is mogelijk met artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo. Het college is voornemens om mee te werken aan het afwijken van de beheersverordening. Het totale bouwplan heeft door het loskoppelen van de nieuw te bouwen woning een aanzienlijke ruimtelijke kwaliteitsimpuls tot gevolg.

Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning wordt de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 Wabo. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit omgevingsvergunning inclusief de daarbij behorende stukken gedurende 6 weken ter inzage ligt, alvorens het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over de aanvraag omgevingsvergunning neemt.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken ligt ter inzage in het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn. Het inzien van het ontwerpbesluit is op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611. Het ontwerpbesluit is daarnaast digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.OV0079-ON01).

Wilt u een zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van terinzageligging van vrijdag 2 februari 2018 tot en met donderdag 15 maart 2018 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Een zienswijze op het genoemde ontwerpbesluit kan schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn, o.v.v. ‘zienswijze Prins Bernhardlaan 7/7a’.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak om een mondelinge zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Jansen via telefoonnummer 035 – 54 81 854.

Naar boven