Ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit hogere waarden "De Veemarkt"

Logo Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf 24 oktober 2018 gedurende een termijn van 6 weken bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende plannen ter inzage liggen:

 

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan “De Veemarkt” met bijbehorende identificatienummer NL.IMRO.0106.00BP20172000A-B002 met bijbehorende stukken;

  • 2.

    het ontwerpbesluit hogere waarden wegverkeers- en spoorweglawaai met bijbehorende stukken.

 

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Planvoornemen

De gemeente is van plan op het noordelijk deel van het Veemarktterrein woningbouw mogelijk te maken. Het zuidelijk deel blijft beschikbaar als parkeer- en evenemententerrein, voor bijvoorbeeld de TT-kermis, en wordt opnieuw ingericht. Voor het plangebied geldt op dit moment een beheersverordening. De beoogde woningbouwontwikkeling is niet mogelijk zonder dat hiervoor een nieuw bestemmingsplan wordt opgesteld.

 

Bij het plangebied van het voorliggend bestemmingsplan behoort ook de Havenkade. In 2017 heeft de gemeente de openbare ruimte in en rondom de Havenkade opgewaardeerd. Het is een prachtige plek geworden die ook zeer geschikt is voor het houden van evenementen. Om dit op deze plek te kunnen faciliteren wordt dit gebied meegenomen in voorliggend bestemmingsplan.

 

Geluid

Aangezien de beoogde bouw binnen de geluidszone van de Industrieweg en het spoor Groningen-Assen ligt, is onderzoek naar wegverkeers- en spoorweglawaai uitgevoerd. Omdat de voorkeursgrenswaarde bij enkele woningen wordt overschreden en maatregelen ter verlaging van de geluidsbelasting vanuit architectonisch en stedenbouwkundig oogpunt niet wenselijk zijn, kan een woonbestemming enkel mogelijk worden gemaakt door het vaststellen van een hogere waarde.

 

Crisis- en herstelwet

Op het hiervoor genoemde ontwerpbestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De ontwikkeling op het Veemarktterrein is een deelproject van de FlorijnAs. Hiervoor is onder de Crisis- en Herstelwet op 27 oktober 2011 een structuurvisie vastgesteld. De Florijnas is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis op grond van de Crisis en Herstelwet (Chw). In de Chw is een afdeling 7 van hoofdstuk 2 toegevoegd die voorziet in een versnelde uitvoering van lokale projecten met nationale betekenis. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

 

Waar kunt u het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 24 oktober 2018 gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Hoe kunt u reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in combinatie met artikel 3.31 lid 3 onder d van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen inbrengen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden.

 

Zienswijzen tegen het ontwerp van het bestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018 9400 RA Assen.

 

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met mevrouw O. Coenraadts, via het telefoonnummer 14 0592.

 

De zienswijzen gericht tegen het ontwerp van het bestemmingsplan zullen worden betrokken bij de vaststelling van het plan door de gemeenteraad van Assen. De zienswijzen gericht tegen het ontwerpbesluit hogere waarden worden betrokken bij de besluitvorming hierover door het college van burgemeester en wethouders van Assen.

 

Inloopbijeenkomst

In verband met de beoogde ontwikkeling in onderhavig plangebied organiseert de gemeente Assen op 14 november 2018 in de raadszaal van het stadhuis aan de Noordersingel 33 te Assen een inloopbijeenkomst voor omwonenden en andere belangstellenden. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunt u vrij binnenlopen om vragen te stellen over het ontwerpbestemmingsplan en het planvoornemen.

Naar boven