Kennisgeving inspraak (concept)ontwerpwijzigingsplan "Herontwikkeling Sijthoff gebouw" + inloopbijeenkomst op 30 oktober 2018

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een wijzigingsplan voorbereiden voor de herontwikkeling van het Sijthoff gebouw en dat hiervoor een (concept)ontwerpwijzigingsplan is opgesteld. Deze ligt twee weken ter inzage, vanaf vrijdag 19 oktober 2018 tot en met donderdag 1 november 2018. Gedurende deze periode kan een inspraakreactie worden ingediend. Tijdens deze periode wordt op 30 oktober 2018 a.s. tevens een inloopbijeenkomst georganiseerd.

Aanleiding en aard wijzigingsplan

De reden voor het wijzigingsplan is het voornemen om het bestaande Sijthoff gebouw aan Van Benthemlaan 9 (gedeeltelijk) te transformeren naar hotel. Het ontwikkelde plan past niet direct binnen het geldende bestemmingsplan, maar het past wel binnen de kaders uit de wijzigingsbevoegdheid voor dit pand zoals opgenomen in het geldende bestemmingplan. Daarom is een (concept)ontwerpwijzigingsplan opgesteld.

Ter inzage

Op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening ligt het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage van vrijdag 19 oktober 2018 tot en met donderdag 1 november 2018. Iedereen kan het plan bekijken en desgewenst een inspraakreactie indienen. U kunt een inspraakreactie richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, t.a.v. Guido Duijvestijn. Een papieren exemplaar van het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op dinsdag t/m donderdag geopend van 9:00 uur tot 17:00 uur en op maandag en vrijdag van 9:00 uur tot 12:00 uur. De pdf-stukken zijn in te zien via www.rijswijk.nl/projecten/.

Inloopbijeenkomst

Tijdens de inspraakperiode wordt op 30 oktober 2018 een inloopbijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst vindt uur plaats op het Infocenter Plaspoelpolder, Handelskade 49 te Rijswijk. U kunt vrij binnenlopen tussen 16:00 uur en 18:00. Het doel van deze bijeenkomst is om u te informeren over het (concept)ontwerpwijzigingsplan, de wijzigingsprocedure en de stand van zaken. Tijdens deze bijeenkomst zijn medewerkers van SB Projects en de gemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Rijswijk, donderdag 18 oktober 2018

Burgemeester en wethouders voornoemd,

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

drs. M. Middendorp MPC, secretaris

Naar boven