Ontwerpbestemmingsplan Contactweg, Onderdoorgang, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 16 oktober 2018 het ontwerpbestemmingsplan Contactweg, Onderdoorgang vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied ligt binnen de ring van de A10 in het Westelijk havengebied van Amsterdam. Het plangebied van het bestemmingsplan Contactweg, Onderdoorgang wordt globaal begrensd door de Nieuwe Hemweg, de Contactweg voor zover die weg parallel aan het spoor loopt en de westzijde van de A10. Het plangebied omvat verder, ten oosten van de locatie waar de Contactweg van het spoor afbuigt, het spoor en de strook ten zuiden daarvan, voor zover nodig om het derde spoor te kunnen aanleggen.

Het ontwerpbestemmingsplan Contactweg, Onderdoorgang is ten behoeve van het juridisch planologisch mogelijk maken van de onderdoorgang onder de sporen, de aanleg van de weg die vanaf het kruispunt van de Westhavenweg-Kabelweg over de Contactweg door de onderdoorgang loopt en via de Nieuwe Hemweg weer op de Kabelweg uitkomt en tot slot de aanleg van een derde spoorbaan;

Crisis en herstelwet 

Het ontwerpbestemmingsplan valt onder categorie 3.4 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Contactweg, Onderdoorgang met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 17 oktober 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres/de volgende adressen:

Het ontwerpbestemmingsplan Contactweg, Onderdoorgang met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.B1801BPGST-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres: directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, telefoonnummer 06 8380 7275.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 17 oktober 2018

burgemeester en wethouders,

Wil Rutten

Waarnemend gemeentesecretaris

Femke Halsema 

Burgemeester

Naar boven