Kennisgeving uitblijven van zienswijzen en openbare bekendmaking verleende omgevingsvergunning, bouwen van appartementen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening, Saturnusgeel, Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat gedurende de termijn van ter inzage legging geen zienswijzen zijn ontvangen tegen het ontwerpbesluit met betrekking tot het bouwen van appartementen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening op het perceel Saturnusgeel te Zoetermeer (WB20170463).

 

Verder maken Burgemeester en wethouders van Zoetermeer ingevolge artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht jo. artikel 6.14 van het Besluit omgevingsrecht bekend dat zij op 19 januari 2018 de gevraagde omgevingsvergunning hebben verleend en de bijbehorende stukken hebben vastgesteld voor het bouwen van appartementen en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Saturnusgeel, Zoetermeer. Op 19 januari 2018 is de vergunning bekendgemaakt door toezending aan de aanvrager.

 

De omgevingsvergunning ziet op de activiteiten:

  • het bouwen van een bouwwerk;

  • het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan.

 

Bij de omgevingsvergunning hoort geen exploitatieplan. Het besluit is ten opzichte van

het ontwerpbesluit op de volgende punten aangepast:

  • 1.

    enkele tekstuele aanpassingen met betrekking tot data, nummering en een overweging met betrekking tot de bekendmaking van het voornemen tot de verlening van de omgevingsvergunning.

 

Tegen dit besluit staat voor belanghebbenden, gelet op artikel 7:1 onder d en artikel 8:1 Algemene wet bestuursrecht, de mogelijkheid open om binnen zes weken na verzenddatum van dit besluit een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Den Haag (Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage).

 

U kunt alleen in beroep gaan:

  • als u een belanghebbende bent; en

  • als u een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbesluit; danwel

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren te brengen;

  • tegen de wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-vergunning kan door belanghebbenden, die wel of geen zienswijze hebben ingediend, beroep worden ingesteld.

 

U kunt het beroepschrift ook digitaal indienen bij de Rechtbank Den Haag, via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden.

 

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van dit besluit niet. Hiertoe kunt u op grond van het bepaalde in artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Den Haag (sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage). Wij wijzen u er op dat daarvoor vereist is dat u een beroepschrift tegen het besluit hebt ingediend en dat u een spoedeisend belang hebt bij het treffen van die voorziening.

 

Informatie

 

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publieke ruimte van het Stadhuis aan de Engelandlaan 502, Zoetermeer. 

 

De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u online een afspraak maken met de Omgevingsbalie via www.zoetermeer.nl/afspraakomgevingsbalie. Deze publicatie en de verleende omgevingsvergunning zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zoetermeer, 24 januari 2018

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris,

H.M.M. Koek

  

De burgemeester,

Ch.B. Aptroot.

 

Naar boven