Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Zetten-Zuid

Logo Overbetuwe

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Zetten-Zuid op 2 oktober 2018 gewijzigd vaststelde. De wijzigingen houden het volgende in:

Regels

 

  • -

    Artikel 6.4.1 (voorwaardelijke verplichting waterhuishoudkundige voorziening is aangevuld. Bijlage 2 en 3 bij de regels zijn toegevoegd;

  • -

    Artikel 6.6.1 (wijzigingsbevoegdheid) is aangepast; het aantal woningen mag niet worden verhoogd;

  • -

    Artikel 11.2 (strijdig gebruik) is aangevuld met regels over ‘intrekgebied’;

  • -

    Verwijzing in artikel 6.6.2 naar 6.2.3 onder l is gewijzigd naar 6.2.3 onder k;

  • -

    Verwijzing in artikel 6.2.3 onder k naar 6.2.3 onder k is gewijzigd naar 6.2.3 onder j;

  • -

    Artikel 8.2, onder b, onder 1 (archeologisch onderzoek) is aangevuld;

  • -

    Artikel 8.3.2 (uitzondering aanlegverbod) is aangevuld;

  • -

    Gebiedsaanduiding ‘vrijwaringszone – natuur’ is geschrapt (nestkast Steenuil is verplaatst);

  • -

    Aanduiding ‘specifieke vorm van verkeer – langzaamverkeer’ is gewijzigd in aanduiding ‘langzaamverkeer’.  

Verbeelding

  • -

    De ligging van de aanduiding ‘(specifieke vorm van verkeer – )langzaamverkeer’ is

  • -

    Het meest noordelijk gelegen bouwvlak is iets naar het zuiden verschoven.

  • -

    De bestemmingsgrenzen tussen de bestemmingen 'Groen' en 'Verkeer-Verblijf' en

    'Groen' en 'Wonen' zijn aan de noordzijde iets aangepast;

  • -

    Het bouwvlak van het 'middendeel' is iets opgeschoven in zuidelijke richting;

  • -

    De noord-oost-hoek van het westelijk gelegen bouwvlak is iets aangepast;

  • -

    De situering van het aanduidingsvlak van de drain (waterhuishoudkundige en/of

    waterstaatkundige functie) is aangepast conform het ontwerp van de drainage.

     

 

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het plan maakt maximaal 77 woningen met bijbehorende voorzieningen (tuinen, parkeerplaatsen, groen, wegen e.d.) op het noordelijk deel van 'Zetten-Zuid (gebied tussen de Stationsstraat en de Wageningsestraat in Zetten) juridisch-planologisch mogelijk. 

 

Waar kunt u het plan inzien?

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 18 oktober 2018 tot en met woensdag 28 november 2018 ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien bij de informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, Elst (maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur, donderdag van 8.00 - 20.00 uur). 

 

Het vastgestelde plan en de bijbehorende stukken kunt u ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1734.0040ZTTNzettenzuid-VSG1.De bronbestanden zijn beschikbaar via http://bronro.overbetuwe.nl/307AB1D5-73C5-494C-B337-3798C5B0FEAE/.U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.overbetuwe.nl/Inwoners/Bouwen en wonen/Ruimtelijke plannen.

 

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Op het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u een zienswijze indiende en u bent belanghebbende, dan kunt u beroep instellen. Diende u geen zienswijze in, dan kunt u alleen beroep instellen als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend. Tegen de wijzigingen in het plan kunt u beroep instellen als u belanghebbende bent.

 

Wilt u beroep instellen, dan kunt u tot en met donderdag 29 november 2018 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U schrijft in uw ondertekend beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het raadsbesluit. Stuur een kopie van dit besluit mee. Geeft u ook aan waarom u het niet eens bent met dit besluit. Houdt u er rekening mee dat u griffierecht moet betalen.

 

Op dit raadsbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift alle beroepsgronden tegen dit besluit moet opnemen en dat u na afloop van de beroepstermijn de beroepsgronden niet meer kunt aanvullen. Vermeldt in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Voorlopige voorziening

Het raadsbesluit treedt in werking op vrijdag 30 november 2018. Het indienen van een beroepschrift houdt dit niet tegen. Om de werking van het raadsbesluit uit te stellen, moet u naast uw beroepschrift vragen om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Stuur een kopie van uw beroepschrift mee. Houdt u er rekening mee dat u griffierecht moet betalen.

Gemeente Overbetuwe, 15 oktober 2018

Naar boven