Verkeersbesluit aanbrengen van gele doorgetrokken streep aan de Waldeck Pyrmontlaan

Logo Goes

Burgemeester en wethouders van Goes;

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Grondslag

Door bewoners aan de Dillenburglaan 41 in Goes is een verzoek gedaan waarin werd verzocht om een verkeersmaatregel aan de Waldeck Pyrmontlaan (achterzijde woning).

Op grond van artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Motivering

Uit het oogpunt van:

  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

Is het gewenst om:

  • Om het in-uitrijden van de garagebox mogelijk te maken is een parkeerverbod nodig. Voor een lengte van 7 meter.

De bedoelde weg en weggedeelten zijn gelegen binnen de bebouwde kom van de gemeente Goes en in beheer en onderhoud bij deze gemeente.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de verkeerscoördinator van politiekorps Zeeland-West-Brabant. De verkeerscoördinator heeft namens de korpschef positief geadviseerd.

Besluit

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders tot het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep als bedoeld in artikel 23, eerste lid, sub g van het RVV 1990 in de bocht aan de Waldeck, conform de bij dit besluit behorende tekening.

Goes, 24 augustus 2018

Burgemeester en Wethouders van Goes,

namens hen

F.E.W. van Dijk

hoofd afdeling Omgeving en Economie

Bijlagen behorende bij het verkeersbesluit aanbrengen van gele doorgetrokken streep aan de Waldeck Pyrmontlaan

 

Bezwaar

Op grond van artikelen 8:1 en 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit bezwaar maken bij ons college. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na toezending van dit besluit. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d.

    de gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wel kunnen belanghebbenden de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Naar boven