Ontwerpbestemmingsplan ‘Dyckhof’, (achter) Zuidweg 33a te Rijpwetering en Ontwerpbesluit Wet geluidhinder ontwerpbestemmingsplan ‘Dyckhof’te Rijpwetering

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken, op grond van artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat met ingang van donderdag 18 oktober 2018 gedurende zes weken het bestemmingsplan ‘Dyckhof’ als ontwerp ter inzage ligt.

Locatie en projectinhoud

Initiatiefnemer wil in het plangebied achter Zuidweg 33a, kadastraal bekend AKM01D3903 en AKM01D2817, te Rijpwetering 11 woningen realiseren. Hiervoor is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Voorliggend initiatief komt voort uit een principeverzoek.

Wanneer en waar kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen van donderdag 18 oktober 2018 t/m woensdag 28 november 2018 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan is op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-nummer NL.IMRO.1884.BPDyckhof-ONT1 in te zien. Verder kan het ontwerp worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis van de gemeente Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen.

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder bestemmingsplan ‘Dyckhof’ te Rijpwetering, gemeente Kaag en Braassem

De Omgevingsdienst West-Holland heeft een ontwerpbesluit genomen om hogere waarden vast te stellen op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), vanwege het wegverkeer op de Rijksweg A4.

Op basis van de Wgh dient bij de vaststelling of herziening van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies.

In het bestemmingsplan ‘Dyckhof’ wordt de mogelijkheid geboden woningen om achter de Zuidweg 33 in Rijpwetering op te richten. Hierbij moet conform de Wgh aandacht worden geschonken aan het weg- en railverkeerslawaai bij de nieuwe woningen.

Ten behoeve van de nieuwe woningen is akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeurswaarde van 48 dB uit de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen hogere waarden vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van de Rijksweg A4 van maximaal 53 dB.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Hoe kunt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan?

Tijdens de termijn van de terinzagelegging kan eenieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze ten aanzien van het ontwerp kenbaar maken aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Als u van de mogelijkheid gebruik wilt maken om mondelinge reactie in te brengen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Kaag en Braassem.

Hoe kunt u reageren op het Ontwerpbesluit Wet geluidhinder?

U kunt tot en met 29 november uw zienswijze indienen. Richt uw brief aan burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem, p/a Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven.

Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Algemene informatie

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van dit bestemmingsplan dan kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl. Indien u een toelichting wenst is een afspraak noodzakelijk.

 

Naar boven