Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Snelfietsroute F15”, gemeente Duiven

Logo Duiven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Duiven maken bekend dat de gemeenteraad op 25 september 2018 gewijzigd heeft vastgesteld:

het bestemmingsplan “Snelfietsroute F15”

Het bestemmingsplan maakt de aanleg mogelijk van een snelfietspad evenwijdig aan de geplande doortrekking van de A15. Deze snelfietsroute verbindt de bestaande snelfietsroutes “De Liemers” en “RijnWaalpad” met elkaar.

Voor het project ViA15, waar de doortrekking van de snelweg A15 toebehoort, is een Tracébesluit genomen. Dit Tracébesluit voorziet in het juridisch-planologische kader voor de rijksweg en delen van de snelfietsroute F15. Voor twee gedeelten van de snelfietsroute, die buiten de begrenzing van het Tracébesluit vallen en waarvoor geen gebruik kan worden gemaakt van reeds bestaande infrastructuur, is een bestemmingsplanherziening nodig om het benodigde juridisch-planologische kader te regelen. Het gaat om een gedeelte nabij Den Oldenhoek 6a in Groessen en een gedeelte tussen de Achtergaardestraat-Beerenclaauwstraat te Groessen. Daarnaast maken een buitendijkse fietspad onder de toekomstige brug van de A15 over het Pannerdensch Kanaal door en een mogelijke optimalisatie in het tracé van de snelfietsroute nabij Rijswijksestraat 2 (huis Rijswijk) ook onderdeel uit van het bestemmingsplan “Snelfietsroute F15”.

Inzien

Het bestemmingsplan “Snelfietsroute F15” en het besluit tot vaststelling liggen met ingang van donderdag 18 oktober 2018 tot en met woensdag 28 november 2018 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis bij het Loket omgevingsvergunning, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven. Voor inzage van de stukken kunt u een afspraak maken met het Loket Omgevingsvergunning via omgevingsvergunning@1stroom.nl of via telefoonnummer 088 695 3000.

Daarnaast is het bestemmingsplan digitaal in te zien op http://0226.ropubliceer.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0226.BPBUITENGEBIED016-VS01

Wijzigingen 

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan op de verbeelding en in de planregels wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Wijzigingen verbeelding:

 

  • -

    Ter hoogte van de locatie van het buitendijkse fietspad (Kandiadijk/Loodijk) is de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding uitgesloten – verlichting’ opgenomen;

 

Wijzigingen planregels:

  • -

    Aan artikel 4.2 is een lid toegevoegd luidende “Ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding uitgesloten – verlichting’ geldt dat de bouw van voorzieningen ten behoeve van verlichting niet is toegestaan.”;

  • -

    Artikel 5.4.1, sub d is geherformuleerd en gewijzigd in “het aanbrengen of verwijderen van diepwortelende beplantingen en bomen en aanplanten van gronden”.

 

Beroep

Van vrijdag 19 oktober 2018 tot en met donderdag 29 november 2018 kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door:

  • een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aannemelijk kunnen maken redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Voor een schorsing dient binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening te worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Voor zowel het indienen van een beroepschrift, als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogte van deze griffierechten zijn te vinden via www.raadvanstate.nl.

 

Meer informatie

Voor vragen over deze publicatie of inzage in de stukken buiten openingstijden kunt u telefonisch een afspraak maken met behandelend ambtenaar Marion Wiggers van 1Stroom. 1Stroom werkt voor de gemeente Duiven en de gemeente Westervoort. Zij is eveneens bereikbaar via telefoonnummer 088 695 3000.

Naar boven