Inloopavond herinrichting zuidelijk deel straat Plantsoen te Bakhuizen

Logo De Fryske Marren

Op maandag 22 oktober 2018 vanaf 19:00 uur tot 20:30 uur houdt de gemeente De Fryske Marren een inloopavond over het Voorlopig Ontwerp voor de herinrichting van het zuidelijk deel van de straat Plantsoen te Bakhuizen ter inzage.

 

Ligging

De straat Plantsoen ligt centraal in het dorp, tussen de Sint Odulphuskerk en de Rampionstrjitte.

 

Voorlopig ontwerp

Het doel van het voorlopig ontwerp is om de straat Plantsoen op te waarderen door het zuidelijk deel van de straat een nieuwe inrichting te geven. Het plan voor de herinrichting vloeit voort uit de Startnotitie “Het dorp een centrum geven” die door het project Better Bakhuzen is opgesteld met input vanuit de bevolking. In de Startnotitie is voorgesteld het gedeelte van het Plantsoen aan de zijde van de kerk in te richten als een centrale plek in het dorp die voor meerdere functies gebruikt kan worden. Met dit als vertrekpunt heeft de gemeente een Voorlopig Ontwerp gemaakt voor de herinrichting van een deel van de straat Plantsoen. Het speeltuintje is geen onderdeel van dit ontwerp en wordt dus ongemoeid gelaten. In het voorlopig ontwerp is een uitbuiging van de Sint Odulphusstraat opgenomen ter hoogte van de kerk.

 

Doel van de inloopavond

Belangstellenden kunnen kennis nemen van het voorlopig ontwerp. Er zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om het ontwerp toe te lichten en om vragen te beantwoorden. Het is geen avond tijdens welke men inspraakreacties kan geven. Dit moet op een andere manier gebeuren. Dit zal via de digitale Staatscourant en het digitale Gemeenteblad en via de gemeentelijke website worden aangekondigd.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met Piet Loonstra van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 19 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven