Inspraak herinrichting zuidelijk deel straat Plantsoen te Bakhuizen

Logo De Fryske Marren

Met ingang van maandag 22 oktober 2018 tot en met maandag 3 december 2018 ligt het Voorlopig Ontwerp voor de herinrichting van het zuidelijk deel van de straat Plantsoen te Bakhuizen ter inzage.

 

Ligging

De straat Plantsoen ligt centraal in het dorp, tussen de Sint Odulphuskerk en de Rampionstrjitte.

 

Doel

Het doel is om de straat Plantsoen op te waarderen door het zuidelijk deel van de straat een nieuwe inrichting te geven. Het plan voor de herinrichting vloeit voort uit de Startnotitie “Het dorp een centrum geven” die vanuit het project Better Bakhuzen is opgesteld met input vanuit de bevolking. In de Startnotitie is voorgesteld het gedeelte van het Plantsoen aan de zijde van de kerk in te richten als een centrale plek in het dorp die voor meerdere functies gebruikt kan worden. Met dit als vertrekpunt heeft de gemeente een Voorlopig Ontwerp gemaakt voor de herinrichting van een deel van de straat Plantsoen. Het speeltuintje is geen onderdeel van dit ontwerp en wordt dus ongemoeid gelaten. In het voorlopig ontwerp is een uitbuiging van de Sint Odulphusstraat opgenomen ter hoogte van de kerk.

 

Waar ter inzage

Het Voorlopig Ontwerp met de bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

. de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

. het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

. het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

. op de donderdagochtenden 8 en - 29 november in De Gearte, Sint Odulphusstraat 69, Bakhuizen

Het Voorlopig Ontwerp met de bijbehorende stukken is ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u uw mening geven. De officiële benaming hiervoor is zienswijze U kunt uw zienswijze op de volgende manieren indienen:

Digitaal via www.defryskemarren.nl/plantsoenbakhuizen. Dit heeft onze voorkeur.

 

Digitaal via e-mail via info@defryskemarren.nl.

 

Met een brief aan het college van B en W van De Fryske Marren, Postbus 101, 8500 AC te Joure.

Als u per e-mail of met een brief reageert, vragen wij u uw naam, adres en woonplaats te vermelden en ook het zaaknummer. Dit is nummer 1940139540

 

Mondeling:

U kunt daarvoor een afspraak maken met Piet Loonstra van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met Piet Loonstra van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 19 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven