Beoordeling MER-aanmeldingsnotities

Logo Bergen (L)

Burgemeester en Wethouders van Bergen (L) maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 4, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

•Hendriks Agrifarm B.V. heeft een MER-aanmeldingsnotitie ingediend voor de inrichting aan Grensweg 31, 5853 EN Siebengeald (kadastraal bekend gemeente Bergen, sectie R, nummer 690). De bedrijfsvoering voor het houden van vleeskuikens wordt gewijzigd waarbij sprake is van een uitbreiding.

De bovengenoemde activiteiten zijn onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.17 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en Wethouders van Bergen hebben op 16 januari 2017 besloten dat géén milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden voorafgaand aan de benodigde omgevingsvergunning ingevolge de Wabo voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van Burgemeester en Wethouders van Bergen leiden de voorgenomen activiteiten, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Het besluit en de overige stukken liggen van 1 februari 2018 tot en met 14 maart 2018 ter inzage.

De stukken liggen voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 te Nieuw Bergen. U kunt de stukken inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum. Voor het inzien van de stukken dient u zich te melden bij de centrale balie.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aan de orde worden gesteld.

Naar boven