Besluit aanmeldingsnotities m.e.r.-beoordelingen ‘Agrarisch bouwperceel aan het Zedjespad te Formerum’ en ‘Westerkeijn terrein aan de Tijs Smitweg’ te Landerum

Logo Terschelling

Burgemeester en wethouders van Terschelling maken, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend dat zij op 21 november 2017 (nr. O-261) hebben besloten in te stemmen met de conclusie van de 'aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling’ dat er geen belangrijke negatieve milieueffecten ontstaan als gevolg van de ontwikkelingen op genoemde locaties waarvoor een milieueffectrapport (MER) moet worden opgesteld. De aanmeldingsnotities hebben betrekking op de volgende twee locaties:

  • Nieuw agrarisch bouwperceel aan het Zedjespad in Formerum.

  • Nieuwe recreatiewoningen op het Westerkeijn terrein aan de Tijs Smitweg (kadastraal H2487 en H874) in Landerum.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit besluit beschouwd als een voorbereidingsbeslissing, waartegen nu geen direct bezwaar of beroep openstaat. Dat is wel mogelijk in het kader van de procedure van het te zijner tijd te nemen ruimtelijke besluit (bestemmingsplan). Het ontwerp bestemmingsplan voor het Westerkeijn terrein ligt t/m donderdag 8 maart ter visie als ontwerp. Indien u het niet eens bent met dit besluit dat er geen MER opgesteld hoeft te worden dan kunt u dat (gemotiveerd) in een zienswijze binnen de periode dat het ontwerp bestemmingsplan ter visie ligt kenbaar maken. De ter visie legging van het ontwerp bestemmingsplan voor het agrarisch perceel aan het Zedjespad volgt op een later moment.

De twee aanmeldingsnotities liggen ter inzage bij de infobalie van het gemeentehuis op Terschelling.

Naar boven