Toepassen coördinatieregeling uitbreiding supermarkten Graafschapterrein en herinrichting Graafschapterrein

Logo Lochem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 1 oktober 2018 heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor het project uitbreiding supermarkten Graafschapterrein en herinrichting Graafschapterrein.

 

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan en de overige benodigde vergunningen te besluiten. Dit houdt in dat de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten van de benodigde vergunningen (zoveel mogelijk) gelijktijdig plaatsvinden. Naar aanleiding hiervan kunnen zienswijzen worden ingediend. Na het vaststellen van het bestemmingsplan en het verlenen van de vergunningen worden ook deze besluiten gelijktijdig ter inzage gelegd. Hiertegen kan gecombineerd beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

De coördinatieregeling houdt dus in dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende afzonderlijke procedures. Hierdoor vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende slechts eenmaal rechtsmiddelen hoeft aan te wenden.

 

Tegen het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend

Naar boven