Regeling van de Minister van Justitie en Veiligheid van 23 juli 2018, nr. DGP/ARBVW 2018-2082918, tot wijziging van de Regeling voorzieningen hondengeleiders politie, in verband met de jaarlijkse aanpassing van bedragen aan de prijsontwikkeling

De Minister van Justitie en Veiligheid,

Gelet op de artikelen 21, tweede lid, en 48 van het Besluit bezoldiging politie

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling voorzieningen hondengeleiders politie wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 2 wordt ‘€ 109,23’ vervangen door: ‘€ 110,98’.

B

In artikel 3, vierde lid, wordt ‘€ 262,16’ vervangen door: ‘€ 266,35’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2018.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

TOELICHTING

Algemeen

Jaarlijks wordt in maart/april het Centraal Economisch Plan (CEP) gepubliceerd door het Centraal Planbureau. In deze publicatie worden de economische vooruitzichten voor het lopende en het komende jaar gepresenteerd.

De maandelijkse vergoeding voor de kosten ten behoeve van het verzorgen van een diensthond (artikel 2 van de Regeling voorziening hondengeleiders politie) en de maandelijkse compensatie voor de permanente verantwoordelijkheid voor de diensthond (artikel 3, vierde lid, van de Regeling voorziening hondengeleiders politie) worden jaarlijks aangepast aan de in het CEP gepubliceerde afgeleide consumentenprijsindex. In het CEP van dit jaar wordt de term ‘afgeleide nationale consumentenprijsindex’ gebruikt.

Op basis van het CEP 2018 bedraagt de afgeleide nationale consumentenprijsindex voor het jaar 2018 1,6%.

De vergoedingen op basis van de Regeling voorzieningen hondengeleiders politie luiden derhalve als volgt:

  • De maandelijkse tegemoetkoming voor het verzorgen van een diensthond wordt € 110,98 (was € 109,23)

  • De compensatie in geld voor de verantwoordelijkheid voor de diensthond wordt per maand € 266,35 (was € 262,16). De vergoedingen per maand dan wel uur worden verhoogd met ingang van 1 juli 2018.

De inwerkingtreding van de verhoging van de vaste vergoeding per jaar werkt terug tot en met 1 juli 2018, omdat het een vergoeding per kalenderjaar betreft.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 juli 2018.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus

Naar boven