Ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen plaatsen van een digitale reclamemast op sportcomplex Ter Eem (hoek atletiekbaan) en ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Logo Baarn

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat de gemeenteraad op 26 september 2018 heeft besloten om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen te weigeren voor het plaatsen van een digitale reclamemast op sportcomplex Ter Eem (hoek atletiekbaan). Deze weigering van de verklaring van geen bedenkingen volgt op het besluit van burgemeester en wethouders van 9 april 2018 om de ontwerp omgevingsvergunning te verlenen.

procedure

Er is een aanvraag omgevingsvergunning gedaan voor het plaatsen van een digitale reclamemast op het sportpark, om af te wijken van het bestemmingsplan “Sportpark Ter Eem” op grond van artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Het plan is in strijd met het bestemmingsplan omdat de betreffende gronden de bestemming “Groen” hebben en een reclamemast niet binnen deze bestemming kan worden gerealiseerd.

Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning wordt de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 Wabo en artikel 3.12 lid 1 Awb. Dit houdt in dat het ontwerpbesluit omgevingsvergunning inclusief de daarbij behorende stukken en de ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen (vvgb) gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt, alvorens het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over de aanvraag omgevingsvergunning neemt.

Ter inzage

De volgende stukken liggen ter inzage van vrijdag 12 oktober 2018 tot en met donderdag 22 november 2018

  • -

    Ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen digitale reclamemast sportpark Ter Eem;

  • -

    Ontwerpbesluit omgevingsvergunning digitale reclamemast sportpark Ter Eem.

Ontwerpweigering v erklaring van geen bedenkingen

De ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen ligtmet de daarbij behorende stukken ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). De ontwerpweigering vvgb is daarnaast digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.OV0083-ON01).

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken ligt ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Het ontwerpbesluit is daarnaast digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.OV0083-ON01).

Wilt u een zienswijze indienen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 12 oktober 2018 tot en met donderdag 22 november 2018 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op de ontwerpweigering verklaring van geen bedenkingen en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning.

  • Een zienswijze op de ontwerpweigering van de verklaring van geen bedenkingen kan schriftelijk bij: Gemeenteraad Baarn, postbus 1003, 3740 BA Baarn, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpweigering vvgb’.

  • Een zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning kan schriftelijk bij: College van b en w, postbus 1003, 3740 BA Baarn, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbesluit omgevingsvergunning’.

Voor het maken van een afspraak om een mondelinge zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met mevrouw E. Nelissen via telefoonnummer 035–5481782.

Vervolg procedure

De gemeenteraad neemt na de inzageperiode en de behandeling van eventuele zienswijzen een definitief besluit over de verklaring van geen bedenkingen. Als de vvgb wordt geweigerd is het college van burgemeester en wethouders verplicht om de ontwerpomgevingsvergunning te weigeren.

Naar boven