Vastgesteld bestemmingsplan "Parkeerterrein Lidl Herwendaalseweg Groesbeek"

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat het bestemmingsplan ongewijzigd is vastgesteld en het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Het plan 

Het bestemmingsplan voorziet in uitbreiding van de parkeermogelijkheden bij de Lidl supermarkt aan de Herwendaalseweg in Groesbeek, volgens het ontwerp dat voor de (her)inrichting van het bijbehorend (parkeer)terrein is gemaakt. In dit ontwerp zijn de nodige maatregelen opgenomen om met de uitbreiding en (her)inrichting de verkeersveiligheid rondom de supermarkt te verbeteren en de (geluids)overlast voor de dichtstbijzijnde woningen te verminderen.

Volgens het bestemmingsplan wordt het naastgelegen bestaande gemeentelijk parkeerterrein planologisch onderdeel van het bestaande bij de Lidl supermarkt behorend (parkeer)terrein. Het plan wijzigt de bestemming 'Horeca' van een groot deel van het bestaande gemeentelijk parkeerterrein en de bestemming 'Waardevol ecologisch gebied' van een deel van de groen- en ecologische zone rondom de Drulsebeek in 'Detailhandel'. Deze bestemming geldt al voor het bestaande gebouw en terrein van de supermarkt en wordt daarvoor gehandhaafd. Voor de zuidrand van het bestaande gemeentelijk parkeerterrein wijzigt de bestemming van 'Horeca' in 'Groen'. Hier komt een wadi. Deze waterbergende voorziening van het parkeerterrein heeft ook een groenfunctie. En in het kader van de herinrichting van deze weg door de gemeente houden we hiermee ruimte vrij aan de zijde van de Herwendaalseweg voor aanleg van een nieuw pad. Zo kunnen we een bestaand pad in de groen- en ecologische zone rechtstreeks verbinden met een oversteekplaats van de Herwendaalseweg.

Door de bestemming 'Detailhandel' wordt de Lidl supermarkt hoofdgebruiker van het bestaande gemeentelijk parkeerterrein. Het medegebruik door basisschool De Sieppe en Dancing en Partycenter De Hoeve is geregeld via de aanduiding 'parkeerterrein' die voor dit deel van het parkeerterrein is opgenomen. Voor het gebouw van de supermarkt zijn de bestaande bouwmogelijkheden overgenomen uit de beheersverordening 'Groesbeek-Zuid'. Omdat die al helemaal benut zijn, maakt het bestemmingsplan niet mogelijk dat dit gebouw zou kunnen worden uitgebreid. Het realiseren van een extra geluidwerende voorziening tussen het parkeerterrein en de achtertuinen van de woningen aan de Helfrichstraat 23-29 is verzekerd door in de regels een voorwaardelijke verplichting op te nemen.

Inzage 

Het vastgestelde bestemmingsplan "Parkeerterrein Lidl Herwendaalseweg Groesbeek" ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening met ingang van 11 oktober 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

- http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.BpHerwendaalsewg38-VSG1

- https://1945.ropubliceer.nl

http://ruimtelijkeplannen.bergendal.nl/Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer D. van Kessel, telefoonnummer 0614 62 48 59.

Tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 12 oktober 2018 tot en met 22 november 2018.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan tegen het vaststellingsbesluit en bovengenoemd vastgesteld ruimtelijk plan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

- Een belanghebbende, die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

- Een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet tijdig een zienswijze op de ontwerpbesluiten kenbaar heeft gemaakt.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het vaststellingsbesluit treedt daags na afloop van de hierboven genoemde beroepstermijn in werking.

Voorlopige voorziening

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De voorzieningenrechter kan een voorziening treffen als de zaak spoedeisend is, waardoor het vaststellingsbesluit niet in werking treedt dan wel de inwerkingtreding wordt opgeschort tot het moment dat op het beroep is beslist.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie over het griffierecht kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, telefoonnummer 070 - 42 64 426.

 

Groesbeek, 10 oktober 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven