Gemeente Nuth - Verkeersbesluit – Instellen parkeerverbod – Panhuisweg - Hulsberg

Logo Nuth

Z.20436 INT.23885

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuth;

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het mandaatbesluit, ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT:

Wettelijke grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Doelstelling en motivering

Doelstelling

Uit oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (artikel 2 WVW 1994, lid 1) is het gewenst een parkeerverbod in te stellen in de Panhuisweg te Hulsberg ter hoogte van huisnummer 21.

Motivering

Hierbij is het volgende overwogen:

  • dat de Panhuisweg ter hoogte van huisnummer 21 een ontsluitingsweg van het nieuw aangelegde parkeerterrein naar de Cremersdelweg betreft;

  • dat de Panhuisweg omwille de ontsluiting van het parkeerterrein relatief druk bereden wordt;

  • dat nabij dit relatief drukke punt een basisschool gelegen is;

  • dat er in de omgeving veel wildgeparkeerd wordt;

  • dat het wildparkeren in de directe omgeving van de basisschool de verkeersveiligheid enorm beperkt;

  • dat door het parkeren op de rijbaan het overige verkeer gedwongen een andere plaats op de rijbaan moet kiezen;

  • dat de toegang naar aangelegen in- en uitritten regelmatig worden bemoeilijkt;

  • dat om bovengenoemde redenen een parkeerverbod gewenst is;

  • dat de Panhuisweg in eigendom en beheer is van de gemeente Nuth;

  • dat door het aanbrengen van een gele onderbroken markering op de trottoirband e.e.a. kan worden uitgevoerd.

Overleg

Onderhavige verkeersmaatregel is besproken met de Taakaccenthouder Verkeer Brunssum/Landgraaf van de Politie Limburg. De politie heeft ingestemd met bovengenoemde verkeersmaatregel. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

Belangenafweging

Alle direct omwonenden hebben unaniem ingestemd met de voorliggende maatregel. Derhalve kan gespreken worden van een gedragen maatregel. Verder is niet gebleken dat belanghebbenden onevenredig zullen worden benadeeld door de te treffen verkeersmaatregelen, dan wel dat een onduidelijke verkeerssituatie zal ontstaan.

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

  • 1.

    door het aanbrengen van een gele onderbroken markering op de trottoirband een parkeerverbod wordt ingesteld in de Panhuisweg te Hulsberg ter hoogte van huisnummer 21;

  • 2.

    genoemde verkeersmaatregel wordt uitgevoerd zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende overzichtstekening;

  • 3.

    Dit verkeersbesluit treedt in werking op de dag na bekendmaking en wordt zo spoedig mogelijk geëffectueerd. 

    8 oktober 2018, Nuth

     

    Burgemeester en wethouders van Nuth, namens deze,

       

    I.M.N. Nijsten

    Coördinator Cluster Beheer Openbare Ruimte

     

    Mededelingen

    Publicatie

    De bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 van het BABW, op 10 oktober 2018 in de Staatscourant. Daarnaast ligt het verkeersbesluit gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij afdeling Wonen & Bouwen (aan het loket).

     

    Bezwaar

    Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken, ingaande de dag nadat het besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten: naam en adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de gronden voor het bezwaar. Zo mogelijk dient een afschrift van het besluit waartegen het bezwaar zich richt, te worden bijgevoegd.

     

    Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Nuth, postbus 22000, 6360 AA Nuth.

     

    Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift bij de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven