Vaststelling bestemmingsplan "Churchillweg 150"

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 17 september 2018 het bestemmingsplan “Churchillweg 150” heeft vastgesteld.

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

Het pand op het perceel Churchillweg 150 in Wageningen wordt momenteel gebruikt als woning. Er zijn echter plannen ontwikkeld om het pand te verbouwen tot een kleinschalige woon-zorgvoorziening. In het bestaande pand worden vier niet-zelfstandige wooneenheden gerealiseerd voor maximaal acht bewoners en er wordt ruimte geboden voor dagbesteding voor maximaal twaalf cliënten. Tegen het bestaande pand aan wordt een nieuwe woning in één bouwlaag gerealiseerd.

Met dit ontwerpbestemmingsplan wordt deze ontwikkeling planologisch mogelijk gemaakt.  

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 11 oktober 2018 gedurende zes weken (tot en met 21 november 2018) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

Website

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.0070Churchill150-VSG1.

Reageren

Tot en met 21 november 2018 kan tegen het besluit van de raad tot het vaststellen van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht;

  • 2.

    belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het bestemmingsplan.

 

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State dat wordt gehonoreerd.

 

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het instellen van beroep of het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Naar boven