Vaststelling uitwerkingsplan Het Zilt en het besluit Hogere waarden uitwerkingsplan Het Zilt, te De Zilk

Logo Noordwijkerhout

Uitwerkingsplan

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge art. 3.8 juncto 3.30 t/m 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110 c Wet geluidhinder (Wgh), het volgende bekend:

 

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 2 oktober 2018 het uitwerkingsplan ‘Het Zilt‘ en het bijbehorende besluit hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarden vastgesteld. Het vastgestelde uitwerkingsplan is ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen:

- de maatvoering van de twee-onder-één kap woningen zijn aangepast. Deze stonden niet goed weergegeven in het ontwerp uitwerkingsplan;

- op de plek waar het trappenhuis en de lift moeten komen is een bouwvlak opgenomen;

- de grootte van de appartementen zijn geoptimaliseerd;

- om een fasering in de bouw mogelijk te maken is een voorwaardelijke verplichting opgenomen.

 

Besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden op een aantal locaties in het plangebied overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, hebben burgemeester en wethouders hogere waarden vastgesteld.

 

Het vastgestelde uitwerkingsplan ‘Het Zilt’ en het besluit tot vaststelling hogere waarden liggen met bijbehorende stukken vanaf woensdag 10 oktober tot en met dinsdag 20 november 2018 gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken.

 

Het uitwerkingsplan ‘Het Zilt’ met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0576.UP201600001-0003.

 

Beroep

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 10 oktober 2018 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het uitwerkingsplan en het besluit tot vaststelling hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen.

 

Ook een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die het college bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht (zoals aangegeven in de bij het collegebesluit behorende Nota van wijzigingen) kan beroep instellen.

 

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ter attentie van de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

 

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Noordwijkerhout, 9 oktober 2018

Naar boven