Vooraankondiging, ontwerpbestemmingsplan ‘Luistruik 2018’, concept-beeldkwaliteitsplan Luistruik en ontwerpbesluit hogere waarde gemeente Nuenen ca.

Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten

 

Vooraankondiging

Gelet op het bepaalde in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a. bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het totale gebied van het voormalige sportpark De Luistruik.

Met het bestemmingsplan ‘Luistruik 2018’ wordt de laatste fase van de herontwikkeling van het voormalige sportcomplex De Luistruik vastgelegd en worden de eerder in het gebied gerealiseerde woningen/appartementen in het bestemmingsplan meegenomen. Daarmee wordt voor het totale gebied voorzien in één bestemmingsplan.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Luistruik 2018’ ligt met ingang van 10 oktober 2018 gedurende zes weken op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, voor een ieder ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Het plan is ook raadpleegbaar via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Luistruik 2018’ kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0820.BPNuenLuistruik-C001

 

Binnen de termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot dit ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Nuenen, Postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij de heer D. Senders van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving (telefoonnummer 040-2631641).

 

Concept Beeldkwaliteitsplan

In verband met het gemeentelijke streven naar een kwalitatief hoogwaardige invulling van de laatste fase binnen het plangebied is voor de nog te realiseren woningen een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het concept daarvan ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan op het gemeentehuis ter inzage. Het concept beeldkwaliteitsplan kan worden ingezien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en is ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.nuenen.nl.

 

Binnen de termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot dit beeldkwaliteitsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Nuenen, Postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij de heer D. Senders van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving (telefoonnummer 040-2631641).

Tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan Luistruik staat geen bezwaar en beroep open.

 

Ontwerpbesluit hogere waarde

Om de nog te realiseren bebouwing mogelijk te maken, dienen voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Luistruik 2018’ hogere waarde voor wegverkeersgeluid vastgesteld te worden. In verband hiermee ligt het ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere waarde voor het bestemmingsplan ‘Luistruik 2018’ met ingang van 10 oktober 2018 gedurende zes weken op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen, voor een ieder ter inzage. Het ontwerpbesluit is ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website, www.nuenen.nl.

 

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen met betrekking tot het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden bij burgemeester en wethouders, postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij de heer B. van Dinther van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving (telefoonnummer 088-3690688).

 

Nuenen, 9 oktober 2018.

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven