Vaststellingsbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Ede, hoek Buitenzorgpad, Bettekamp

Logo Ede

Zaaknummer 98573

Op grond van art. 83, lid 1 en 2 en art. 110a Wet geluidhinder

 

Op dinsdag 28 augustus 2018 hebben burgemeester en wethouders van Ede een besluit hogere waarden vastgesteld voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van bestemmingsplan ‘Ede, hoek Buitenzorgpad, Bettekamp’.

Inzage

U kunt het besluit hogere waarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken (digitaal) inzien van donderdag 11 oktober tot en met woensdag 21 november 2018 bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Een besluit hogere waarde Wet geluidhinder (HWG) doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het bestemmingsplan waar het besluit HWG betrekking op heeft. Om deze reden is het besluit HWG als bijlage bij het bestemmingsplan opgenomen. In de publicatie van het bestemmingsplan ‘Ede, hoek Buitenzorgpad, Bettekamp’ vindt u, onder gerelateerde informatie, een directe link naar het bestemmingsplan waar het besluit HWG betrekking op heeft. Via deze link wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het besluit HWG vindt u onder de optie ‘Bijlagen’ bij het betreffende bestemmingsplan.

Gebied en gevolg

Het plangebied is gelegen binnen de geluidszone van de spoorlijn Ede-Barneveld. Voor de nieuwbouw kan niet worden voldaan aan de voorkeurswaarde voor de geluidsbelasting op de nieuwe woningen aan het Buitenzorgpad/Bettekamp. Daarom wordt met voorliggend besluit een hogere waarde voor maximaal 61dB vastgesteld. Deze ontwikkeling wordt planologisch mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan ‘Ede, hoek Buitenzorgpad, Bettekamp’, met nummer NL.IMRO.0228.BP2017MOLS0002-0301.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpbesluit Vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest. Het beroepsschrift stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven