Ontwerpbestemmingsplan Park Triangel, ontwerpexploitatieplan Park Triangel en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Waddinxveen

Burgemeester en wethouders hebben op 23 januari 2018 ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Park Triangel, ontwerpexploitatieplan Park Triangel en het ontwerp besluit hogere grenswaarden.

Ontwerpbestemmingsplan Park Triangel

Het ontwerpbestemmingsplan is conserverend van aard voor de delen die al gerealiseerd of uitgewerkt zijn. De deelplannen G1 en G2 worden voorzien van een directe bestemming voor wonen. Voor de overige deelplannen blijft de uit te werken bestemming bestaan. In de afgelopen periode is relevante wet- en regelgeving gewijzigd. Ook is het provinciaal en gemeentelijk beleid waaronder de structuurvisie, de woonvisie en het mobiliteitsplan de laatste jaren aangepast. Met voorliggend bestemmingsplan wordt het plangebied voorzien van een passend en actueel planologisch juridische kader.

Het plangebied van bestemmingsplan Park Triangel strekt zich uit over het gebied dat grotendeels gelegen is tussen het spoor Alphen-Gouda, Verlegde Dreef, Beijerincklaan en Zuidelijke Rondweg. Het plangebied ligt voor een kleiner deel ten zuiden van de Zuidelijke Rondweg. Voor het exacte plangebied wordt u verwezen naar de stukken.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft gedurende zes weken ter inzage heeft van 27 april tot en met 24 mei 2017 ter inzage gelegen en op 16 mei 2017 heeft een inloopavond plaatsgevonden.

Ontwerpexploitatieplan Park Triangel

Het doel van het exploitatieplan is tweeledig. Het exploitatieplan biedt de publiekrechtelijke basis voor het plegen van kostenverhaal en legt regels vast met betrekking tot het bouw- en woonrijp maken van het exploitatiegebied.

Ontwerpbesluit hogere waarden

Binnen de deelplannen G1 en G2 van Park Triangel te Waddinxveen wordt de ontwikkeling van 423 grondgebonden woningen planologisch mogelijk gemaakt. Gebleken is dat ter plaatse van die woningen niet aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB uit de Wet geluidhinder voor het wegverkeerslawaai en ter plaatse van 42 woningen niet aan de voorkeursgrenswaarde van 55 dB railverkeerslawaai kan worden voldaan. Onder voorwaarden kan wel voldaan worden aan de maximaal vast te stellen hogere waarden voor weg- en railverkeerslawaai. Het besluit tot het vaststellen van een hogere waarden wordt genomen ten behoeve van het bestemmingsplan Park Triangel te Waddinxveen.

Raadplegen van het ontwerpbestemmingsplan Park Triangel, ontwerpexploitatieplan Park Triangel en het ontwerp besluit hogere grenswaarden

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Park Triangel’ en het ontwerpexploitatieplan Park Triangel en het ontwerp besluit hogere grenswaarden worden met ingang van 1 februari gedurende zes weken (tot en met 14 maart 2018) ter inzage gelegd op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1. Ook kunt u het plan inzien via gemeentelijke website: http://www.waddinxveen.nl/bestuur/bestemmingsplannen-en-milieueffectrapportages_42485/, onder het kopje ‘Momenteel ter inzage’. Het ontwerpbestemmingsplan is ook inzichtelijk via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0627.bpParkTriangel-0301). Het ontwerpexploitatieplan is eveneens inzichtelijk via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0627.epParkTriangel-0301).

Zienswijzen

U kunt tot en met 14 maart 2018 schriftelijk of mondeling uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan Park Triangel, het ontwerpexploitatieplan Park Triangel en het ontwerp besluit hogere grenswaarden naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan en het exploitatieplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor de hogere waarden kunt u uw schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit onder vermelding van kenmerk 2017252200 indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Waddinxveen Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, de heer D. Koppenaal via telefoonnummer 140182 of het emailadres ro@waddinxveen.nl. Alle tijdig binnengekomen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden gebundeld, samengevat en gezamenlijk beantwoord.

Waddinxveen, 31 januari 2018

Naar boven