Vestiging voorkeursrecht

Logo Hulst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hulst maken op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 9 oktober 2018 hebben besloten om op grond van artikel 6 Wvg gronden voorlopig aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen aan de Waterstraat ten zuiden van de wijk Groote Kreek te Hulst. Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant, te weten op 11 oktober 2018.

 

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Hulst te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de beperkt zakelijk gerechtigden ontvangen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

 

Eerder besluit

Bij raadsbesluit van 9 juli 2009 was er een voorkeursrecht op de percelen gevestigd op grond van artikel 4 Wvg (oud), welk voorkeursrecht van rechtswege is komen te vervallen omdat binnen de termijn van drie jaar geen bestemmingsplan of een structuurplan in procedure is gebracht.

 

Ter inzage

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders ligt samen met het voorstel aan de gemeenteraad en verder bijbehorende bijlagen, bevattende een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, hun grootte, evenals de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten en een kaart met daarop de aan de percelen toegedachte bestemming en overige relevante gegevens, van 11 oktober 2018 tot en met 21 november 2018 tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst.

 

Zienswijzen m.b.t. voorgenomen raadsbesluit

De gemeenteraad dient binnen drie maanden na de vestiging van het voorkeursrecht een besluit tot aanwijzing van de gronden op basis van artikel 5 Wvg te nemen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), in de gelegenheid gesteld om van 11 oktober 2018 tot en met 24 oktober 2018 schriftelijk of mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het voorgenomen raadsbesluit naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de raad van de gemeente Hulst, Postbus 49, 4560 AA Hulst. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kan een afspraak worden gemaakt bij de afdeling Wonen & Werken. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Kim de Ruiter via tel. 14 0114.

 

Bezwaar tegen voorlopige aanwijzing door B & W

Tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders staat gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening van de bekendmaking via de Staatscourant, van 11 oktober 2018 tot en met 21 november 2018, bezwaar open bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hulst. Het bezwaarschrift kan worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 49, 4560 AA Hulst. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust.

 

Indien belanghebbenden er voor kiezen om bezwaar te maken tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders, dan wordt dat bezwaarschrift ingevolge artikel 6 lid 3 Wvg aangemerkt als tevens te zijn ingediend tegen het (voorgenomen) besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing van de gronden op basis van artikel 5 Wvg.

 

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Om de werking van het besluit te schorsen, kan een verzoek tot voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wonen & Werken, tel.: 14 0114.

 

Hulst, 10 oktober 2018

 

Burgemeester en wethouders van Hulst

De burgemeester, J.F. Mulder

De secretaris, S. ter Wal

Naar boven