Vaststelling bestemmingsplan en Besluit vaststelling Hogere geluidswaarden, Ambonstraat 5 hoek Willem de Zwijgerlaan te Alphen aan den rijn

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 27 september 2018 het bestemmingsplan Ambonstraat 5, hoek Willem de Zwijgerlaan Alphen aan den Rijn heeft vastgesteld.

Wat houdt het ontwerpbestemmingsplan in?

Op de percelen staat de Salvatorikerk en een uitvaartcentrum, deze worden gesloopt. In het bestemmingsplan wordt de realisatie van 27 zorgappartementen en 35 koopappartementen mogelijk gemaakt. Het plan draagt bij aan het versterken van een evenwichtige opbouw van de woningvoorraad. Daarnaast wordt rekening gehouden met de cultuurhistorische elementen van de Salvatorikerk.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied betreft de locatie Ambonstraat 3, 5, 5a, 5b en Willem de Zwijgerlaan 101, Alphen aan den Rijn. Kadastraal bekend gemeente Alphen aan den Rijn, sectie A, nummer 5950.

Bekendmaking Besluit vaststellen Hogere waarde (Wet geluidhinder)

Het college van burgemeester en wethouders maakt tevens bekend dat ten behoeve van het bestemmingsplan Ambonstraat 5 hogere geluidswaarden (Wet Geluidhinder) zijn vastgesteld. Dit besluit is geregistreerd onder kenmerk 2018009882.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan en hogere besluit inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.Aambonstraat5-VA01 met de bijbehorende bestanden en het Besluit Hogere waarde van 10 oktober 2018 tot en met 21 november 2018, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad van 27 september 2018 en het Besluit Hogere Waarde beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die zienswijzen kenbaar hebben gemaakt op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit Hogere waarde. Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling.

Inwerkingtreding bestemmingsplan en Besluit vaststellen hogere waarde

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het Besluit vaststellen hogere waarde treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 10 oktober 2018

Naar boven