Gemeente Amstelveen – Beschikking omgevingsvergunning voor het, middels graafwerkzaamheden, vergroten van een sloot in afwijking van het bestemmingsplan Landelijk Gebied (uitgebreide procedure) – Ringdijk Bovenkerkerpolder 23B

Logo Amstelveen

Z-2017 / 0 47095

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het, middels graafwerkzaamheden, vergroten van een sloot naast en achter het woonhuis op het perceel Ringdijk BP 23B (IDN: NL.IMRO.0362.09xU-VG01).

 

Op het perceel liggen de bestemmingen ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf 1’ en ‘Agrarisch – 4’. Binnen deze bestemmingen zijn slechts ondergeschikte sloten of waterhuishoudkundige voorzieningen toegestaan. De verbrede sloot en de waterpartij achter de woning kunnen vanwege de omvang niet gezien worden als een ondergeschikte sloot of waterhuishoudkundige voorziening. Daarnaast is er een aanlegvergunning benodigd om de benodigde grondwerkzaamheden uit te voeren binnen de bestemming ‘Agrarisch 4’. Met het oog op deze planologische strijdigheden is voor de realisatie van voorliggend initiatief een omgevingsvergunning in afwijking van het geldende bestemmingsplan vereist.

 

Locatie

Het plangebied is vrij gelegen in het landelijk gebied van de gemeente Amstelveen in de Bovenkerker Polder. De oostzijde van het plangebied grenst aan de kern Nes aan de Amstel. Aan de oostzijde wordt het gebied begrenst door de Ringsloot.

 

Ter informatie:

De omgevingsvergunning met de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen zes (6) weken, met ingang van 9 oktober 2018 tot en met 19 november 2018, voor een ieder ten inzage. De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

 

Papier

Amstelveen: bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen.Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

 

Digitaal

U kunt de digitale stukken raadplegen op:

- De gemeentelijke website via de link: http://ro0362.ropubliceer.nl/;

- De landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.09xU-VG01

 

Beroep omgevingsvergunning

Het instellen van beroep tegen het besluit om de vergunning te verlenen is mogelijk van 10 oktober 2018 t/m 20 november 2018. Belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat geweest zijn eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen dit besluit bij de rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Let op: het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd.

 

Voor de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. Over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling kunt u contact opnemen met de Rechtbank Amsterdam.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven