Beschikking Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Uitgebreide Voorbereidingsprocedure, realiseren zonnepark De Weekhorst, Jan van Arkelweg 1A (aangevraagd als Harculo Windesheim, later gepubliceerd als kadastraal perceelnummer 428 sectie U (nabij Jan van Arkelweg 3))

Logo Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht besloten hebben de vergunning te verlenen voor:

Kenmerk : 27911-2018

Locatie : Jan van Arkelweg 1A (aangevraagd als Harculo Windesheim, later gepubliceerd als kadastraal perceelnummer 428 sectie U (nabij Jan van Arkelweg 3)) te Zwolle

Voor : het bouwen van zonnepark De Weekhorst bestaande uit:

  • 1.

    Het bouwen van een bouwwerk;

  • 2.

    Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan;

  • 3.

    het uitvoeren van een werk, geen gebouw zijnde of van werkzaamheden, in gevallen waarin dat bij een bestemmingsplan is bepaald.

De beschikking is ten opzichte van de ontwerp beschikking op enkele punten gewijzigd. Onderstaand een opsomming van de punten waarop het definitieve besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit:

• De Gasunie heeft bij brief d.d. 5 juli 2018, kenmerk OPO 18.2008, verzocht om voorwaarden in de vergunning op te nemen. Dit is afgestemd met de aanvrager en zodanig als voorschrift (nummer 2) opgenomen in de vergunning.

• Een uitvoeringsvoorwaarde is toegevoegd vanwege de mogelijke aanwezigheid van niet gesprongen explosieven. Zie voorschrift nummer 3.

• De groenzone (“maashaag”) aan de noordoost en oostkant is verbreed naar 4 meter. Aan de westkant is een haag toegevoegd om het zicht vanuit Harculo weg te nemen (dit was een toezegging n.a.v. vragen tijdens de inloopavond). er worden extra nestkasten, bijenkorven en jachtposten toegevoegd.

De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 6 oktober 2018 tot en met 16 november 2018 ter inzage bij de afdeling Fysieke Leefomgeving, Lübeckplein 2, na telefonische afspraak via telefoonnummer 14038, kies Vergunningen en vraag naar de sectie Bouw- en Milieutoezicht.

Daarnaast is de beschikking digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.POV18001-0003. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.POV18001-/NL.IMRO.0193.POV18001-0003/

Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende (artikel 8:1 Algemene wet bestuursrecht).

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft ingebracht, geen bezwaar heeft gemaakt of geen administratief beroep heeft ingesteld, kan geen beroep instellen bij de administratieve rechter.

Op grond van artikel 6:7 Awb bedraagt de termijn voor het indienen van een beroepschrift 6 weken. De termijn vangt aan met ingang van de dag na de dag waarop een exemplaar van de beschikking ter inzage is gelegd (artikel 6:8, vierde lid, Awb).

De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na het einde van de beroepstermijn tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikking treedt dan niet in werking voordat de Voorzieningenrechter een uitspraak heeft gedaan. Het beroepschrift richt u aan de sector bestuursrecht van de rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank. Voor meer informatie over de procedure en de eventuele bijkomende kosten verwijzen wij u naar de gemeentelijke website

Naar boven