Kennisgeving bestemmingsplan “IJsselmonde Noord”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 5 oktober 2018 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 15 november 2018) het ontwerpbestemmingsplan "IJsselmonde Noord” (NL.IMRO.0599.BP1078IJsselmNoord-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het bestemmingsplangebied van IJsselmonde Noord bestaat uit de woongebieden Sportdorp, Zomerland en Klein Zomerland, de groengebieden Park de Twee Heuvels en het eiland Van Brienenoord, en het bedrijventerrein Stadionweg. De belangrijkste ontwikkeling die het bestemmingsplan mogelijk maakt is woningbouw aan de noordrand van Park de Twee Heuvels. Op twee woningbouwlocaties zijn samen maximaal 32 woningen mogelijk gemaakt. Het betreffen grondgebonden woningen, die maximaal vier bouwlagen mogen hebben. Waar de woningen binnen de globale bestemming worden gerealiseerd en hoe de gebieden verder worden ingericht ligt nog niet vast.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met mevrouw M. Hildenbrant telefoonnummer: 0610040308.

 

Informatieavond

In de foyer van Theater Islamunda, Herewaard 17, wordt op maandag 29 oktober 2018 van 18.30 tot 20.00 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 18.30 tot 20.00 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam, 3 oktober 2018

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

dhr. C.H.Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven