Bestemmingsplan ‘Gebrande Hoefstraat 2 te Rucphen’gewijzigd vastgesteld

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Rucphen in zijn vergadering van 13 december 2017 het bestemmingsplan ‘Gebrande Hoefstraat 2 te Rucphen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud in het kort

Het bestemmingsplan “Gebrande Hoefstraat 2 te Rucphen” is deels vernietigd bij uitspraak van 26 juli 2017. De gemeenteraad is door de Raad van State opgedragen om binnen 26 weken een nieuw besluit te nemen. Het bestemmingsplan is op onderdelen gewijzigd naar aanleiding van deze uitspraak. De wijzigingen betreffen de mogelijkheden van het perceel ter plaatse van de bedrijfswoning en het hoogte van bouwwerken geen gebouwen zijnde en opslag.

Wijzigingen

Tijdens de behandeling van het bestemmingsplan in de gemeenteraad is een amendement aangenomen. Met dit amendement is de hoogte van opslag op bepaalde delen van het perceel gewijzigd. De wijzigingen hebben betrekking op de regels, verbeelding en de toelichting.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, alsmede het bestemmingsplan zelf en de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van 1 februari 2018 gedurende een (beroeps)termijn van zes weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, Binnentuin 1 te Rucphen. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie: NL.IMRO.0840.9000B0017-DEF2).

Beroep

Vanaf de dag na ter inzage legging van de stukken (vanaf 1 februari 2018) kan gedurende 6 weken beroep worden ingesteld tegen het gewijzigde besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan door de belanghebbenden die destijds een zienswijze kenbaar gemaakt hebben tegen het ontwerpbestemmingsplanen voor zover hun beroepen door de Raad van State gegrond zijn verklaard in voornoemde uitspraak van 26 juli 2017. Ook kan beroep worden aangetekend door een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijziging, die bij de vaststelling van het plan is aangebracht. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan daarom gedurende bovengenoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling

in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, zal de werking van dit besluit worden opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven