Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Veghel-Zuid, herziening Nederboekt

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Veghel-Zuid, herziening Nederboekt, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 20 september 2018 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van 5 oktober 2018 tot en met 15 november 2018 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan Veghel-Zuid, herziening Nederboekt elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.VHL003BP0012017P-VG01

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een rijtje van zes huurwoningen mogelijk op de locatie aan de Nederboekt waar vanuit het bestemmingsplan twee woonwagenstandplaatsen toegestaan waren.

De zienswijzen hebben aanleiding gegeven tot aanpassing van het ontwerp bestemmingsplan ‘Veghel-Zuid, herziening Nederboekt” op de volgende onderdelen bij de vaststelling:

  • 1.

    In de regels hadden bepalingen over parkeren opgenomen moeten worden, dat is abusievelijk niet gebeurd. In de bestemming Wonen zijn regels opgenomen om parkeren te regelen via voorwaardelijke verplichting;

  • 2.

    In de regels is nu expliciet opgenomen dat kamersgewijze verhuur niet toegestaan is;

  • 3.

    In het ontwerpbestemmingsplan werden evenementen toegelaten. Deze mogelijkheden tot het houden van evenementen in de betreffende bestemmingen ‘Groen’ en ‘Verkeer’ zijn verwijderd. 

Voor de realisatie van het plan kan niet worden voldaan aan de voorkeurswaarde voor geluidsbelasting uit de Wet geluidhinder. Omdat bronmaatregelen zoals een reductie van de intensiteit en het toepassen van een stil wegdek gelet op de aard van de weg en het financiële aspect niet doelmatig zijn en omdat afschermende voorzieningen vanuit stedenbouwkundig oogpunt op deze locatie niet gewenst zijn en op basis van het financiële aspect niet doelmatig zijn, is een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld. De benodigde waarde van 57 dB valt binnen de onthefbare hogere grenswaarde binnen de geluidszone rond een weg.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. 

    Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

     

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met M. Wijers van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413

Veghel 4 oktober 2018

Naar boven