Gemeente De Bilt - Kennisgeving toepassing gemeentelijk voorkeursrecht

Logo De Bilt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt maakt op grond van artikel 7 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente De Bilt op 27 september 2018 heeft besloten om gronden aan te wijzen waarop de artikelen, 3 tweede en derde lid, 10-15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Deze aanwijzing heeft betrekking op de gronden bekend als “garageboxen nabij H.F. Wittecentrum” te De Bilt. Het betreffen de gronden, kadastraal bekend als gemeente De Bilt, sectie D, nummers 8356 tot en met 8359 en nummers 8053 tot en met 8065, groot (in totaal) 3,12 are, plaatselijk bekend als het Henri Dunantplein 4, GB 1 tot en met GB 17, [3731 CL] te De Bilt.

 

Gevolgen

Met het raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders op grond van artikel 6 van de Wvg op 10 juli 2018 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd.

De bestendiging van het voorkeursrecht houdt in dat de rechthebbenden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden wensen te verkopen, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden. Het besluit van de raad treedt op 4 oktober 2018, een dag na publicatie in de Staatscourant, in werking. Het besluit vervalt binnen drie jaar na dagtekening van het besluit, tenzij voor dat tijdstip een planologische maatregel is vastgesteld.

 

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad ligt samen met de bijbehorende bijlagen met ingang van 4 oktober 2018 ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Soestdijkseweg-Zuid 173, 3721 AB Bilthoven, tijdens de openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8:30-17:00, dinsdag van 8:30-19:00 uur en vrijdag van 8:30 tot 16:00 uur.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit van de raad staat bezwaar open. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken ingaande op de dag na publicatie in de Staatscourant (ofwel ingaande op 4 oktober 2018 tot en met 14 november 2018) een bezwaarschrift indienen bij de raad van gemeente De Bilt. Bij voorkeur doet u dit digitaal via de website www.debilt.nl. Schriftelijk indienen is ook mogelijk via Postbus 300, 3720 AH Bilthoven. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (motivering).

 

Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat daardoor de werking van het besluit wordt opgeschort. Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend en tevens van mening zijn dat onverwijlde spoed vereist is, kunnen een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, locatie Utrecht, sector bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven.

 

Voor inhoudelijke vragen over het raadsbesluit kunt u terecht bij Sigrid Hafkenscheid (030) - 2289527. Rechthebbenden worden separaat per brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

 

Bilthoven, 3 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt

Naar boven