Ontwerpbestemmingsplan Mgr. Schaepmanlaan 13

Logo Dongen

Burgemeester en wethouders van Dongen geven overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) te kennen dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de locatie Mgr. Schaepmanlaan 13 in Dongen.

Ontwerpbestemmingsplan Mgr. Schaepmanlaan 13

Voor het Cambreur College wordt nieuwe huisvesting gerealiseerd in één gebouw aan de achterzijde van het huidige schoolgebouw aan de Mgr. Schaepmanlaan 13 in Dongen. De nieuwbouw biedt mogelijkheden om de eenheid van de school verder te vergroten en tegelijkertijd de kleinschaligheid te versterken. Het huidige gebouw aan de locatie Mgr. Schaepmanlaan 13 blijft gedurende de nieuwbouw gehandhaafd. Na realisatie van de nieuwbouw wordt dit gebouw afgebroken en wordt het dan nieuwe voorterrein heringericht als park, pauzeplek en parkeerruimte.

Het plangebied is juridisch-planologisch geregeld in het bestemmingsplan Noord en Oost Dongen en heeft daarin de bestemming Maatschappelijk. Ter plaatse van de nieuwbouw is een bouwvlak opgenomen. Het nieuwe gebouw past binnen dit bouwvlak. Binnen het achterste deel van het bouwvlak geldt een maximale goothoogte van 9 meter en een maximale bouwhoogte van 13 meter. Het nieuwe gebouw wordt uitgevoerd met een plat dak, met een goothoogte hoger dan 9 meter. De nieuwe goothoogte komt tussen de 12 en 13 meter te liggen. Daarmee is de gewenste goothoogte in strijd met het geldende bestemmingsplan. Om deze strijdigheid op te heffen is wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het ontwerpbestemmingsplan Mgr. Schaepmanlaan 13 voorziet in het verhogen van de maximaal toelaatbare goothoogte binnen het achterste deel van het bestaande bouwvlak ten behoeve van de nieuwbouw van het Cambreur College.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.8 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken vanaf vrijdag 5 oktober 2018 tot en met donderdag 15 november 2018 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de hal van het gemeentehuis, Hoge Ham 62 te Dongen.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via www.dongen.nl / Bestemmingsplannen / Mgr. Schaepmanlaan 13 of via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-nummer NL.IMRO.0766.BP2019000053-OW01).

Zienswijze

Gedurende deze zes weken kan een ieder bij de gemeenteraad op de volgende wijze een zienswijze naar voren brengen:

- schriftelijk, ter attentie van: de gemeenteraad van Dongen, postbus 10153, 5100 GE in Dongen;

- digitaal, door een e-mail te sturen naar info@dongen.nl, ter attentie van de gemeenteraad van Dongen;

- mondeling, na afspraak met mevrouw J.H. Rijken-de Haan van het team Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: jolanda.rijken@dongen.nl.

Vervolgprocedure

De zienswijzen zullen door de gemeente worden betrokken bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan. De gemeenteraad beslist naar verwachting in december 2018 over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Info rmatie

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw J.H. Rijken-de Haan van het team Beleid, telefoonnummer: 14 0162, e-mail: jolanda.rijken@dongen.nl.

 

Dongen, 4 oktober 2018

Burgemeester en wethouders van Dongen

Naar boven