Gemeente Tynaarlo - Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbeeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Schelfhorst Natuurwonen ter inzage

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Schelfhorst Natuurwonen met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd voor de vaststelling.

Inleiding

Wij hebben het verzoek gekregen om medewerking te verlenen aan het omvormen van het recreatieterrein Schelfhorst naar een hoogwaardig landschappelijk woongebied voor tien woningen. In 2002 werd de toenmalige camping ontmanteld om plaats te maken voor 75 recreatiewoningen. Het plan bleek echter geen succes. Er zijn slechts 2 modelwoningen gerealiseerd. Voor de herontwikkeling naar een woongebied zijn een nieuw bestemmingsplan, een beeldkwaliteitsplan en een hogere grenswaarde nodig. De recreatieve bestemming komt dan te vervallen. Tijdens de voorontwerpfase zijn 11 inspraakreacties ontvangen. Deze leiden tot beperkte wijzigingen in het bestemmingsplan. Door de gemeenteraad is op 25 september 2018 besloten om de stukken ter inzage te leggen.

Er is één te bouwen woning die binnen de geluidszone van de naastgelegen weg Schelfhorst ligt. Daardoor wordt de voorkeurswaarde van 48 dB overschreden. In dat kader is een ontwerpbesluit hogere grenswaarde opgesteld, dat tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt.

Het beeldkwaliteitsplan vormt, na vaststelling door de gemeenteraad, voor het plangebied het wettelijk toetsingsinstrument voor welstand. Het huidige welstandskader voldoet niet meer na vaststelling van het bestemmingsplan.

Inzien van de stukken

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijlagen, waaronder het ontwerp beeldkwaliteitsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder, liggen met ingang van vrijdag 5 oktober 2018 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van de stukken bestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID) NL.IMRO.1730.BPSchelfhorst-0301

 

 

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen schriftelijk een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbeeldkwaliteitsplan indienen bij de Gemeenteraad Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA te Vries.

 

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunt u sturen aan het College van B&W van Tynaarlo, Postbus 5, 9480 AA te Vries.

 

Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Wij maken hiervoor graag een afspraak met u.

 

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven