Gewijzigde vaststelling wijzigingsplan Sappemeer, Achterdiep Noordzijde naast 63

Logo Midden-Groningen

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat zij op 2 oktober 2018 het wijzigingsplan Sappemeer, Achterdiep Noordzijde naast 63, vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1952.wpsapachterdiep63-va01, gewijzigd hebben vastgesteld.

 

Inhoud van het wijzigingsplan

Het plan maakt de bouw mogelijk van één vrijstaande woning op het perceel ten westen van het Achterdiep Noordzijde 63 in Sappemeer. In het bestemmingsplan Buitengebied ligt op het perceel een wijzigingsbevoegdheid op grond waarvan één woning kan worden gerealiseerd. Het wijzigingsplan Sappemeer, Achterdiep Noordzijde naast 63 is de uitwerking van deze bevoegdheid.

 

Ten opzichte van het ontwerp zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Aan de regels voor de bestemming Wonen is artikel 3.5.3 toegevoegd, waarin via een voorwaardelijke verplichting de aanleg van een waterberging is geborgd;

  • De vereisten waaraan de waterberging moet voldoen zijn als bijlage aan de regels toegevoegd;

    • In de toelichting is in paragraaf 3.2.1 de onderbouwing, dat voldaan wordt aan de voorwaarden uit de Provinciale Omgevingsverordening voor woningbouw in het buitengebied, aangepast;

In de toelichting is paragraaf 4.9 aangepast aan het maatwerk wateradvies van het waterschap;

Het maatwerk wateradvies van het waterschap en het aanvullend infiltratieadvies zijn als bijlagen bij de toelichting toegevoegd.

 

Het plan inzien

Het wijzigingsplan en het bijbehorende collegebesluit ligt ter inzage van vrijdag 5 oktober 2018 tot en met donderdag 15 november 2018. Gedurende de hiervoor genoemde termijn is het wijzigingsplan te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.wpsapachterdiep63-va01. Digitaal kunt u het plan ook bekijken via de gemeentelijke website, www.midden-groningen.nl onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Sappemeer.

 

Tevens ligt een papieren versie van het wijzigingsplan met bijbehorende stukken gedurende de openingstijden ter inzage bij het Contactplein van het gemeentehuis te Hoogezand (Gorecht-Oost 157 te Hoogezand).

 

Reageren op het plan (instellen beroep)

Binnen de termijn van zes weken kan beroep ingesteld worden door een belanghebbende. Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:

naam en adres van de indiener;

de dagtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

de gronden (redenen) van het beroep;

een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

 

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het wijzigingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Hoogezand, 4 oktober 2018

 

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen

Naar boven