Ontwerpbestemmingsplan ‘Groenzoom, deelgebied Klapwijkse Knoop e.o.’

Logo Pijnacker-Nootdorp

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Groenzoom, deelgebied Klapwijkse Knoop e.o.’ met ingang van donderdag 4 oktober 2018 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het gemeentekantoor, Oranjeplein 1 in Pijnacker. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.pijnacker-nootdorp.nl en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Aanleiding en inhoud

Een deel van de Groenzoom rondom de Klapwijkse Knoop heeft nog geen actueel bestemmingsplan. Daarom is voor dit deelgebied een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Het ontwerp is de eerste stap naar een nieuw bestemmingsplan ‘Groenzoom, deelgebied Klapwijkse Knoop e.o.’. Voor andere delen van de Groenzoom, ook die in Lansingerland, bestaan al nieuwe bestemmingsplannen. De benaming van de bestemmingen  in het bestemmingsplan wordt afgestemd op de inmiddels wettelijk verplichte standaard voor bestemmingsplannen. Daarnaast worden die bestemmingen aangepast, waar de situatie in de afgelopen jaren is veranderd. Zo is op de plek van een voormalig glastuinbouwbedrijf aan de Klapwijkseweg met een glastuinbouw-bestemming een recreatieve bestemming in de plaats gekomen. Het plan kent één nieuwe ruimte-voor-ruimteontwikkeling, te weten de bouwmogelijkheid van een woning op het perceel achter Polderweg 14 (ter vervanging van de voormalige bedrijfsbebouwing).

 

Plangebied

Het plangebied ligt tussen de kernen Pijnacker en Berkel en Rodenrijs en bestaat uit twee delen:

 

  • -

    Het zuidelijk deel ligt aan de westkant van de turborotonde Tolhekplein. Het gebied wordt omgrensd door de N470, de Oude Leedeweg en de Bovenmolenweg, de Groenekade en de Klapwijkseweg en de gemeentegrens met Lansingerland.

  • -

    Noordelijk deel bestaat uit twee smalle stroken grond noordoostelijk van de turborotonde Tolhekplein, tussen de N470 en de gemeentegrens met Lansingerland.

 

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kunt u een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen richt u aan: de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker. Het is ook mogelijk digitaal een zienswijze in te dienen via de website van de gemeente, www.pijnacker-nootdorp.nl. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u voor een afspraak contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Backoffice PublieksZaken, team Ruimtelijke Zaken via doorkiesnummer 015-3626635. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

 

Pijnacker-Nootdorp, 3 oktober 2018

Het college van Pijnacker-Nootdorp

Naar boven