Ter inzage legging Ontwerpbestemmingsplan MFA Kuyperlaan Uithoorn

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘MFA Kuyperlaan Uithoorn’ met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPMFAKuyperlaan-ON01 met ingang van 4 oktober 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

De aanleiding van het opstellen van het bestemmingsplan ‘‘MFA Kuyperlaan Uithoorn’ is de realisatie van het nieuwe buurtcentrum op de locatie van de voormalige basisschool aan de Kuyperlaan 50, Uithoorn. De kavel voor deze ontwikkeling en is nu leeg en ingezaaid met gras.

Wijzigingen ten opzichte van voorontwerpbestemmingsplan

Het voorontwerpbestemmingsplan is verfijnd en nu gereed om als ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen. De verfijning heeft als doel om het parkeren in het plangebied goed te regelen:

Toelichting

Er zijn tekstuele aanvullingen doorgevoerd. Daarnaast is het aantal parkeerplaatsen dat moet worden gerealiseerd op het eigen terrein van het nieuwe buurtcentrum bepaald op 10. Er is beargumenteerd dat ook de ‘kiss & ride strook’ naast Het Duet kan worden gebruikt ten behoeve van het parkeren voor het nieuwe buurtcentrum;

Regels: De regels zijn aangepast om aan te sluiten bij de wijziging in de toelichting;

Verbeelding: geen wijzigingen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 4 oktober 2018 voor een periode van zes weken ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0451.BPMFAKuyperlaan-ON01

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 3 oktober 2018

 

Naar boven