Gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan Joure - Lyts Luchtenveld te Joure

Logo De Fryske Marren

Met ingang van dinsdag 2 oktober 2018 ligt gedurende 6 weken het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan ‘Lyts Luchtenveld te Joure‘ met de bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied is gelegen binnen de kern van Joure. De betreffende locatie ligt binnen de kern van Joure in de woonwijk Blauwhof net ten zuidwesten van het centrum. Het betreft een voormalige basisschoollocatie.

Doel

Het voornemen bestaat uit de realisatie van 13 grondgebonden woningen en is onderdeel van een grotere gemeentelijke nieuwbouwopgave. Een deel van de woningen wordt gebouwd als voortzetting van de bebouwing aan de Pastorielaan. Aan de achterzijde van deze woningen is ruimte voor een tweede rij woningen, die uitkijkt op de speelweide. Als mogelijke doelgroepen worden senioren, gevorderde gezinnen en (welvarende) jonge huishoudens genoemd. Woningtypen die hierbij passen zijn luxere koopwoningen, twee-onder-een-kap en vrijstaande eengezinswoningen. Voor de locatie Lyts Luchtenveld wordt uitgegaan van een mix van vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen.

 

Het plangebied maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan ‘Joure- Zuid’, dat op 19 december 2012 is vastgesteld door de gemeenteraad van Joure en onherroepelijk is geworden op 11 november 2013.

Onderhavige gronden zijn hierin bestemd als “Maatschappelijk”. Binnen het bestemmingsvlak is een bouwvlak aangeduid.

 

Het realiseren van grondgebonden woningen is op grond van het vigerend bestemmingsplan op deze locatie niet rechtstreeks mogelijk. In het bestemmingsplan zijn echter in artikel 31 generieke wijzigingsregels opgenomen, om een wijziging naar een woonfunctie mogelijk te maken. Om het beoogde plan te kunnen realiseren is onderhavig wijzigingsplan opgesteld.

Waar ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

  • de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

  • het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

  • het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

 

Informatie over het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan met de bijbehorende stukken is te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl.

 

Verder is het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.1940.BPJRE17LYTSLUCHTEN-VA01.

Gewijzigde vaststelling wijzigingsplan

Bij de vaststelling zijn de volgende aanpassingen doorgevoerd:

  • De bestemmingsvlakken ‘Wonen 1’ en ‘Wonen 2’ zijn aan de noordzijde van het plan met 2,00 meter verlengd. Hierdoor is aan die zijde de bestemming ‘Tuin’ met diezelfde maat kleiner geworden.

  • De bouwvlakken zijn binnen deze bestemmingen ook met 2,00 meter verlengd. De afstand tot de bestemmingsgrens is daarmee gelijk gebleven.

  • Het bouwvlak binnen de bestemming ‘Wonen 2’ is ter plaatse van het noordelijk hoekkavel opgeknipt, waarbij een afstand van 2,00 meter tot de tussenliggende perceelgrens aangehouden is. Bij het naastgelegen kavel is de afstand van de bouwvlakgrens tot de tussenliggende perceelgrens met deze wijziging 3,00 meter geworden.

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij het college van B&W naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij het college van B&W naar voren te brengen;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die het college van B&W bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

 

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het wijzigingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 28 september 2018

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven