Gemeente Tynaarlo.

Logo Tynaarlo

Vastgesteld bestemmingsplan “Ter Borch Rietwijk Noord aanpassing ecozone” ter inzage.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 11 september 2018 het bestemmingsplan ‘Ter Borch Rietwijk Noord aanpassing ecozone” (NL.IMRO.1730.BPTBRWnoordecozone-0401) heeft vastgesteld. Het plangebied is globaal gelegen nabij De Azuurjuffer, De Koraaljuffer, De Beekjuffer en de Borchsingel te Eelderwolde.

Tegen het ontwerpplan zoals dat van 8 juni 2018 tot en met 19 juli 2018 ter inzage heeft gelegen zijn geen zienswijzen ingediend en de gemeenteraad heeft bij de vaststelling geen wijzigingen aangebracht in het ontwerpplan.

Inhoud

In het geldende bestemmingsplan zijn de gronden waarin een gasleiding ligt bestemd en ingericht voor natuur. Die bestemming is abusievelijk iets te ver in zuidelijke richting gelegd waardoor deze enkele meters over de tuinen van woningen ligt. Deze omissie is in het nieuwe bestemmingsplan hersteld.

Inzien van de stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van 5 oktober 2018 gedurende zes weken tijdens de openingstijden voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. In die periode is buiten de openingstijden inzage van de documenten na telefonische afspraak mogelijk. Daarnaast kunt u het vastgestelde bestemmingsplan met bijlagen vanaf 5 oktober 2018 gedurende zes weken bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan kunt u gebruik maken van het identificatienummer NL.IMRO.1730.BPTBRWnoordecozone-0401.

Beroep en voorlopige voorziening.

Ingaande 5 oktober 2018 gedurende zes weken kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

Een belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen het besluit beroep instelt heeft dat geen schorsende werking. Indien tijdens de beroepstermijn bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tevens wordt gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

=============================================================

Naar boven