Ontwerp bestemmingsplan Landschapszone – 8 (drijvende woningen Oosterhoutse Plas en noordelijk deel Lentse Plas)

Logo Nijmegen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerp bestemmingsplan Landschapszone – 8 (drijvende woningen Oosterhoutse Plas en noordelijk deel Lentse Plas) aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.

Dit bestemmingsplan maakt maximaal 30 drijvende woningen mogelijk in de Oosterhoutse Plas. Tevens wordt voorzien in een uitbreiding van de drijvende woningen in de Lentse Plas. Hierdoor wordt het mogelijk ten noorden van het wijzigingsplan, dat tegelijkertijd voor de Lentse Plas wordt opgesteld, nog 6 extra drijvende woningen te realiseren.

Een deel van het bestemmingsplan heeft betrekking op het oostelijk deel van de Oosterhoutse Plas. Dit gedeelte van het bestemmingsplan is globaal gelegen ten zuiden van de woonwijk Groot Oosterhout (Grote Boel), ten westen van de Prins Mauritssingel/Margaretha van Mechelenweg en ten oosten van de Griftdijk Noord. Ten zuiden van het plangebied worden de wijken Woenderskamp/Broodkorf gerealiseerd.

Tevens wordt voorzien in een uitbreiding van de drijvende woningen in het noordwestelijk deel van de Lentse Plas. Dit gedeelte van het bestemmingsplan is globaal gelegen ten noorden van de woonwijk Laauwik, ten oosten van de snelfietsroute RijnWaalpad, ten zuiden van de bioscoop en ten westen van de Zandse Plas.

Inzage

Het plan, met de bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken (met ingang van donderdag 4 oktober 2018 tot en met woensdag 14 november 2018) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen. De openingstijden zijn: maandag t/m vrijdag tussen 09.00 – 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur. Tevens liggen de stukken ter inzage bij het wooninformatiecentrum Waalsprong, Thermionpark 7 in Lent. De openingstijden zijn: dinsdag, woensdag, donderdag tussen 13:00 - 17:00 uur, vrijdag tussen 10:00 - 17:00 uur en zaterdag tussen 10:00-13:00 uur.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP24008-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP24008-/NL.IMRO.0268.BP24008-ON01

Zienswijze

In de periode van donderdag 4 oktober 2018 tot en met woensdag 14 november 2018 kan eenieder conform artikel 3:15 Algemene wet bestuursrecht een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Projectmanagement en Ruimtelijke Kwaliteit (bureau PK30), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

Het is ook mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen via https://www.nijmegen.nl (zoek op ‘bestemmingsplan’). Inloggen met DigiD - of voor bedrijven met E-herkenning - is hierbij verplicht.

Naar boven