Gemeente Heerlen - voorbereidingsbesluit krachtens de wet ruimtelijke ordening

Logo Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van de gemeente Heerlen op 26 september 2018 heeft besloten een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gebied Heerlerheide Noord. De grenzen van het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit dient te gelden verlopen globaal vanuit het noordoosten via de grens met gemeente Brunssum en vervolgens in de zuidelijke richting over de Heerenweg. De zuidelijk grens verloopt via de Unolaan en buigt in noordwestelijke richting af langs de begraafplaats Heerlerheide ter plaatse van de achterste perceelgrenzen van de K.S.G. straat en de Navolaan tot aan de Europalaan. De grens loopt hierna trapsgewijs via achtereenvolgens de Europalaan, Willem Barentszweg, John Franklinstraat en vervolgens via de noordelijke perceelgrens van de aangebouwde woningen aan de Colombusstraat, een gedeelte van de Houtmanstraat, de achterperceelgrens van de Bartholmeo Diazstraat, de Marco Polostraat, Terweijerweg, Oranjeboomstraat. De westgrens van het gebied sluit aan via de Akerstraat Noord.

 

Bij hetzelfde besluit van 26 september 2018 heeft de gemeenteraad besloten dat het verboden is het gebruik van de gronden of bouwwerken binnen het genoemde gebied te wijzigen.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag van bekendmaking. Het voorbereidingsbesluit ligt met ingang van 27 september 2018 ter inzage bij de infobalie in de Publiekshal in het Stadshuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdag, donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

 

Het voorbereidingsbesluit is tevens in te zien via het landelijk portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Voor verdere vragen over het voorbereidingsbesluit kunt u contact opnemen met de afdeling REO (tel.nr. 14045).

 

Heerlen, 26 september 2018

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen

 

Naar boven