Ontwerpbestemmingsplan “Verplaatsing bouwvlak Volleringweg, Waarland”, gemeente Schagen

Logo Schagen

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Verplaatsing bouwvlak Volleringweg, Waarland” en een ontwerpbesluit voor het toekennen van hogere grenswaarden geluidhinder ter inzage liggen.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpplan heeft betrekking op het wegbestemmen van een bouwvlak op perceel Volleringweg 5C te Waarland en het wijzigen van de bestemming van het perceel kadastraal bekend gemeente Harenkarspel, sectie K, nummer 467 (nabij Volleringweg 26 te Waarland)om de realisatie van 1 woning mogelijk te maken. Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen.

Voornemen vaststelling hogere grenswaarden wegverkeerslawaai:

De te realiseren woning nabij Volleringweg 26 is gelegen binnen de geluidzone van genoemde weg. Uit akoestisch onderzoek (bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan) blijkt, dat als gevolg van het wegverkeer op genoemde weg een geluidbelasting optreedt van ten hoogste 55 dB.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om op basis hiervan hogere grenswaarden dan de wettelijke norm van 48 dB vast te stellen.

Ter inzage

De ontwerpbesluiten en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 28 september 2018 gedurende zes weken digitaal ter inzage.

Het ontwerpbesluit en het ontwerpbestemmingsplan zijn digitaal in te zien via  www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0441.WPWLDVllrngwgbij26-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://schagen.gemeentedocumenten.nl/Bestemmingsplannen//NL.IMRO.0441. WPWLDVllrngwgbij26-ON01   

 

Indienen zienswijze

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn (einde 9 november 2018) mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen naar voren brengen. De schriftelijke zienswijzen moeten worden ingediend bij de gemeenteraad van Schagen, Postbus 8, 1740 AA Schagen. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, tel (0224) 210400. Anonieme zienswijzen en zienswijzen die per e-mail  ingediend worden, worden niet in behandeling genomen.

Schagen 28 september 2018

 

 

Naar boven