Provincie Gelderland–MER-BEOORDELINGSBESLUIT – W.Z18.108195.01 – Nijverheidsstraat 24 te Nijkerk

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 3 september 2018 een aanmeldingsnotitie mer beoordelingsplicht ontvangen, als bedoeld in artikel 7.16, eerste lid van de Wet milieubeheer (Wm).

 

De aanmeldingsnotitie betreft het volgende project:

- De voorgenomen uitbreiding van de productie met 150.000 ton veevoeders per jaar t.o.v. de vergunde situatie. De totale productiecapaciteit na de uitbreiding bedraagt 400.000 ton/jaar.

Het voorgenomen project wordt gerealiseerd binnen de inrichting De Heus Voeders BV, gelegen aan de Nijverheidsstraat 24 te Nijkerk. Om dit project te realiseren is een omgevingsvergunning Wabo nodig voor de activiteiten “bouw” en “milieu”.

Er is geen sprake van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu, die reden geven voor een nadere milieueffectbeoordeling als bedoeld in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer. Het opstellen van een milieueffectrapport is niet noodzakelijk.

Voorbereidingsbesluit

Dit besluit wordt gezien als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Tegen dit besluit kan alleen bezwaar worden gemaakt door een belanghebbende, die - los van het besluit omgevingsvergunning Wabo - rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen.

Mogelijkheid van inzien

De aanmeldingsnotitie, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de bijbehorende stukken kunnen gedurende een termijn van zes weken op verzoek worden ingezien:

-de Publiekswinkel van het Stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend na telefonische afspraak via telefoonnummer 14 033;

-de provincie Gelderland; om het besluit bij de provincie Gelderland in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via het emailadres wabo@odrn.nl of er kan gebeld worden met telefoonnummer 024-751 77 00.

De eerste dag van de ter inzage legging is 28 september 2018

Wilt u meer weten?

Heeft u nog vragen neem dan contact op met de Omgevingsdienst regio Nijmegen, telefoonnummer 024 – 751 77 00.

 

Naar boven