Intrekking vaststellingsbesluit uitwerkingsplan ‘Mortiere 9c’ van 31 juli 2018 en (nieuwe) gewijzigde vaststelling uitwerkingsplan ‘Mortiere 9c’

Logo Middelburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 onder 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het college van B&W op 4 september 2018:

  • Heeft ingetrokken het besluit van het college van B&W van 31 juli 2018 tot vaststelling van het uitwerkingsplan ‘Mortiere 9c’, zoals dit plan is vervat in de bestandenset met planidentificatiecode NL.IMRO.0687.BPMORF9C-VG01, en

 

  • Ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld het uitwerkingsplan ‘Mortiere 9c’, zoals dit plan is vervat in de bestandenset met planidentieficatiecode NL.IMRO.0687.BPMORF9C-VG02.  

 

Het plangebied betreft een gedeelte van de wijk Mortiere. De locatie is gelegen nabij de penitiaire inrichting Torentijd en de Torenweg. Het doel van dit uitwerkingsplan is het scheppen van een planologisch – juridisch kader voor de realisatie van maximaal 31 grondgebonden woningen.

 

Besluitvorming - intrekking en vaststelling

Bij het besluit van 31 juli 2018 is abusievelijk een zienswijze niet in de besluitvorming mee genomen. Omdat de zienswijze aanleiding geeft om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen is dit besluit ingetrokken. In de gewijzigde vaststelling van 4 september 2018 is een voorschrift aan het uitwerkingsplan toegevoegd dat de ontwikkeling geen negatieve hydrologische gevolgen mag hebben op de omgeving van het plangebied.

 

Ter inzage

Het intrekkingsbesluit en het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan liggen vanaf 27 september 2018 gedurende zes weken (tot en met 8 oktober 2018) voor een ieder ter inzage bij de vakbalie in het stadskantoor. Het besluit en het uitwerkingsplan zijn tevens digitaal in te zien op onze website www.middelburg.nl onder ‘wonen en verbouwen’/bestemmingsplannen/plannen in procedure/Mortiere fase 9C’. Daarnaast is het uitwerkingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPUMORF9C-VG02.

 

Procedure

Procedure ten aanzien van het intrekkingsbesluit

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt of de belanghebbende die door de intrekking is benadeeld, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Procedure ten aanzien van het (nieuwe) besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door de belanghebbende die omtrent het ontwerpuitwerkingsplan tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze bij het college kenbaar te maken. Tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het uitwerkingsplan zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden aangetekend.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de hiervoor genoemde termijn van 6 weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het uitwerkingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven