Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Hoebenakker-Salmespad

Logo Nederweert

Het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan Hoebenakker-Salmespad zijn op 4 september 2018 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad van Nederweert. Het plan betreft een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Hoebenakker 2013’. Het plan heeft als doel de realisatie van circa 40 woningen in de vervolgfase van het woongebied Hoebenakker planologisch mogelijk te maken. Het te ontwikkelen gebied betreft het noord-oostelijke deel van het woongebied.

Voor het deel van het gebied dat ten noorden van de wadi ligt, is een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. In dit plan worden de welstandscriteria beschreven die gehanteerd moeten worden in dit gebied. Het beeldkwaliteitsplan is daarmee te beschouwen als een nadere uitwerking van de gemeentelijke welstandsnota.

Het IDN-nummer van het gewijzigd vastgestelde plan is NL.IMRO.0946.BPHoebenakker2018-VA01.

Er is geen milieueffectrapportage opgesteld voor deze ontwikkeling. Wel is er een exploitatieplan voor het gebied gemaakt.

U kunt de stukken inzien binnen zes weken na de dag van publicatie, van 28 september tot en met 8 november 2018, bij de centrale klantenbalie, op afspraak, via www.nederweert.nl--> plannen en projecten à bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de inzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen ten aanzien van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan. Verder kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze ten aanzien van het ontwerpplan hebben ingediend of die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen kenbaar te maken naar aanleiding van het ontwerp bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt gelijktijdig vragen om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde Afdeling.

Het plan treedt daags na de beroepstermijn in werking, tenzij er een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het vaststellingsbesluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Houtappels van het team Samenleving.

 

Nederweert, 27 september 2018

De gemeenteraad van Nederweert

Naar boven