Vaststelling bestemmingsplan ‘Klokbekerweg 7 – Nieuwe natuur’

Logo Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 11 september 2018 het bestemmingsplan ‘Klokbekerweg 7 – Nieuwe natuur’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0995.BP00061-VG01, ongewijzigd heeft vastgesteld.  

Het plan voorziet in het omzetten van de agrarische bestemming van het perceel Klokbekerweg 7 en de omliggende gronden in een natuurbestemming met een vorm van agrarisch natuurbeheer.

Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan is één zienswijze naar voren gebracht. De zienswijze heeft niet geleid tot aanpassingen in het plan. Ook zijn er geen ambtshalve wijzigingen in het plan aangebracht. Het bestemmingsplan is door de raad derhalve ongewijzigd vastgesteld, overeenkomstig het ontwerp.

Waar kunt u het vaststellingsbeluit en vastgestelde bestemmingsplan inzien?

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 27 september 2018 gedurende 6 weken ter inzage tijdens openingstijden in de Stadswinkel aan het Stadhuisplein 2 te Lelystad. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.lelystad.nl. Deze mogelijkheid wordt ook in de Stadswinkel geboden.

Beroepsmogelijkheid

Tijdens bovenvermelde periode van terinzageligging kan een belanghebbende tegen het vaststellingsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed dit, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Het instellen van beroep is mogelijk voor een belanghebbende:

  • -

    die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad;

  • -

    die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze naar voren te brengen;

  • -

    tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp (er zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp).

Het beroepschrift - en een eventueel verzoek om voorlopige voorziening – moet zijn ondertekend en moeten tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep en eventueel het verzoek om voorlopige voorziening.

Voor het instellen van beroep en een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het vaststellingbesluit c.q. het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking dan nadat op dit verzoek is beslist. 

Waar kunt u informatie krijgen over het bestemmingsplan?

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de heer J.A. Meijerink, via telefoonnummer 14 0320.

 

Lelystad, 26 september 2018.

Naar boven